fbpx

13 ani de blogging

Parcă mai ieri, într-o pauză de masă la job, porneam din joacă un blog pe ablog.ro. De fapt au trecut 13 ani din acel început de februarie când am pus primul articol online. Între timp s-au adunat aproape 10.000 de articole publicate aici, 43.000 de comentarii, iar anul trecut peste 300.000 de oameni au citit ce îmi trece prin cap, vreo 500.000 de afișări. Dar nu cifrele sunt importante, ci cât de mult poate un blog să îți schimbe viața, că la mine asta s-a întâmplat.

Datorită blogului am cunoscut oameni noi din diverse domenii, am schimbat joburi și în final am avut curajul să trec de partea cealaltă, pornind o agenție de marketing. Am învățat o grămadă de chestii, am călătorit, am avut parte de experiențe faine, am câștigat și bani, și astea sunt doar lucrurile vizibile. Dacă privesc mai adânc blogul ăsta m-a schimbat mult și pe mine, și cred că prin intermediul lui am ajutat și câțiva oameni. Pe unii îi știu, pe alții îi mai aflu întâmplător, când ne întâlnim prin offline.

Știu că acum sunt la modă influencerii, rețelele sociale, crearea de conținut video, blogurile par ceva învechit, dar nu uitați că orice fel de conținut pe care îl publicați pe o platformă ce nu vă aparține nu este de fapt al vostru, cum e cazul unui blog, unde plătești pentru găzduire, dar deții tot ceea ce pui online.

Dar Marius, e doar un amărât de blog, vor zice unii. Nu e adevărat, blogul e o platformă, depinde de tine cum o folosești. La mine a început ca o joacă, un loc unde scriam ideile crețe ce îmi treceau prin cap, dar în timp s-a transformat într-un instrument foarte bun de angajare, cel mai bun CV pe care l-aș fi putut avea, când am început să scriu și despre experiența mea în marketing. Ulterior a devenit o platformă prin care ajung la clienți noi, și în continuare mă ajută enorm pe plan personal și profesional, îmi oferă multe oportunități.

Povestea merge mai departe, indiferent ce platforme vor mai veni sau pleca, nu voi renunța la blog prea curând, fie și numai pentru faptul că mi-a schimbat enorm viața. Dacă aveți un blog aveți grijă de el, nu alergați după toate jucăriile ce sunt la modă, că s-ar putea să dispară la fel de repede pe cât au apărut.

Blogul e ceea ce vrei tu să fie!

Și articolele despre blogging din anii interiori, poate aveți chef de lecturat:

5 ani de blogging

9 lecții învățate în 6 ani de blogging

Cum te schimbă 7 ani de blogging

8 chestii învățate în 8 ani de scris pe blog

Învățăturile bătrânului Sescu, după 10 ani de blogging

12 ani de blogging

Recomandă

8 Comentarii

  1. Buna Marius! Nici ca puteai sa o spui mai bine! AI dreptate cand spui ca blogul e chiar ceea ce vrei tu sa fie si e ceea ce detii. E bine sa fii in trend insa sa nu iti pierzi identitatea. Consider ca asta e cel mai important. Succes in continuare! 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *