fbpx

Dacă nu era pagina Despre cred că uitam, în fond am uitat și de ziua mea acum vreo 2 ani. Azi se împlinesc 5 ani de zile de când am publicat primul articol. Normal că era un articol slab, jenant chiar, la care nu a comentat nimeni și care a fost citit probabil doar de mine și de peștii din acvariu. Totuși, am continuat să scriu și uite așa au trecut anii și s-au adunat cititorii, deși la început nici prin gând nu îmi trecea că voi scrie eu timp de 5 ani pe un blog, mai ales că în ultimii trei ani cred că am scris cel puțin 1 articol pe zi.

eu, ianuarie 2007, mult mai slab

Când mă uit prin arhive văd o schimbare evidentă a stilului de scris, deși îmi dau seama că e loc și de mai bine. După criteriile mele, cu 5 ani de zile în urmă scriam jalnic, acum scriu decent. Cine știe, peste 5 ani de zile poate că voi scrie bine.

Oare ar fi trebuit să scriu un articol plin de învățăminte? Adevărul este că mai am multe de învățat. Totuși, în 5 ani de zile am înțeles că trebuie să scrii des pentru a deveni mai bun, am învățat că trebuie să eviți scandalurile dacă ții la imaginea ta și am descoperit că e mai bine să legi prietenii online, decât să te dușmănești din motive stupide.

Cifrele îmi zic că am peste 1000 de cititori pe zi, vreo 908 abonați la feedul blogului, 2751 de followeri pe Twitter și încă 589 de prieteni care au dat Like pe Facebook. Pe blog s-au adunat 6570 de articole și 26500 de comentarii în cei 5 ani de blogging.

Totuși, cifrele astea nu îmi spun câte prietenii în viața reală am legat datorită blogului, ce locuri am vizitat, ce oportunități am primit și cât m-a ajutat blogul pe plan profesional și personal. Cifrele nu zic asta, dar unii dintre voi știu. Eu știu.

Dacă aveți sugestii pentru teme pe care să le abordez pe blog în următorii 5 ani de blogging vă aștept în comentarii, iar pentru gândurile bune vă mulțumesc în avans. Vorba reclamei, povestea merge mai departe!

24 Comentarii

 1. Wow, impresionant numar ! 🙂 Multa bafta in continuare, gasesti tu subiecte pe care sa le abordezi, nu trebuie sa ne apucam noi sa te sfatuim 🙂 ah, si la multi ani bloggrului Marius Sescu pentru 5 ani de viata ! 😀

 2. Salutare si felicitari. Intrucat campania electorala se apropie cu pasi vertiginosi, poate ar fi interesant sa abordezi si problema marketingului politic. Stiu, oamenilor le e sila de politic – dar tot marketing e si, din anumite puncte de vedere e chiar mai interesant decat cel comercial. Si presimt ca in online va fi un razboi in toata regula, vor curge multi pixeli…

 3. Mulțumesc tuturor.

  @george baciu – mersi de idee, chiar voi scrie ceva, sunt curios să văd anul ăsta ce politicieni vor folosi online-ul cum trebuie și ce politicieni o vor da în bară cu încercări stângace.

 4. Felicitari si mult succes in continuare. Imi place cum scrii si despre ce scrii. Am invatat multe de la blogul tau. Te citesc prin Google Reader, sper ca nu este o problema. Felicitari!

 5. Am descoperit blogul tău accidental aş zice, în timpul unei sesiuni de cercetare-documentare. Mi-a plăcut şi l-am inclus într-o carte “Lista BT Bloggeri de top”, axată pe OAMENI care au bloguri, mai puţin pe ce zic scripturile de tracking.
  Mă bucur că ai reuşit să aduni sub cupola activităţii tale 5 ani de blogging şi deşi am citit mai curând articole “recente”, pot spune că am fost plăcut impresionat de conţinut!
  Felicitări, mult spor în continuare şi, cine ştie, poate ne revedem la aniversarea a 10 ani!
  Eu îţi urez asta sincer şi sper să mă suporte şi pe mine Pământul încă cinci ani 🙂 !
  Mulţumesc pentru efortul susţinut de a livra conţinut din ce în ce mai bun şi pentru exemplul de perseverenţă pe care ni-l dai! E greu de cuantificat precis ce înseamnă, dar cred că e vorba de aproximativ 7000 (da, cam şapte mii!) ore de muncă, poate chiar mai mult…
  E un bilanţ care sper că pune pe gânduri serios de tot pe mai mulţi bloggeri, care se aşteaptă să scoată 100 euro lunar din reclame, după 2 luni de blogging…

Lasă un comentariu