fbpx

Din nou am uitat data când au trecut 7 ani de la publicarea primului articol, în februarie 2007. Din fericire, articolul scris după 6 ani de blogging e în continuare la fel de valabil, deci nu o să mai repet aceleași idei despre blogging în general.

Dacă am rămas cu ceva după 7 ani de scris pe blog este faptul că trebuie să ai o voce distinctă, o opinie pentru a aduna cititorii în jurul blogului tău, oameni care revin, iar și iar, iar articolele de pe blogul tău trebuie să fie povești, nu transcrierea unor știri din ziare. Nu citim bloguri pentru a afla ultimele știri, le citim pentru că ne plac poveștile spuse de autorii lor. Puteți să plecați de la o știre, dar scrieți o poveste, fermecați cumva cititorii. După 7 ani de bloging, după ce am citit o mulțime de articole și mi-am îmbunătățit stilul de scris destul de mult, am constatat că lucrurile simple sunt cele mai bune: articolele scrise din inimă, sincer.

În plus, realizez că aș fi pierdut foarte multe dacă nu mă apucam de blogging. Clipa când am publicat primul articol a modificat complet viitorul meu. Nu mi-as fi închipuit atunci, nici acum încă nu realizez complet cât de mult mi-a influențat blogul viața, dar știu sigur că dacă nu apăsam Publish atunci probabil acum eram un simplu marketer, la o oarecare companie, mulțumit cu un salariu fix și un concediu anual.

Blogul ăsta m-a făcut să îmi doresc mai multe de la mine și de la cei din jur, mi-a deschis ochii și m-a făcut să îmi depășesc limitele, și e încă un proces în lucru, cine știe unde mă va duce. Datorită blogului am legat multe prietenii, colaborări, am avut foarte multe oportunități personale și profesionale, mi-am reorientat cariera, mi-am descoperit pasiuni și în general, am devenit un om mai bun. Știu că sună a discurs motivațional, dar e realitatea.

Concluzia e simplă: nu vă zic să vă apucați neapărat de blogging, dar e important să nu vă fie frică să încercați lucruri noi, cine știe cum vă vor schimba ele viața în mod pozitiv, chiar dacă pe moment par a fi niște banalități. Apucați-vă de un sport, urmați un curs, reorientați-vă cariera, încercați să cunoașteți oameni noi.

Lucruri minunate se pot întâmpla atunci când ieșim din zona noastră de comfort.

Foto: Blog concept via Shutterstock

8 Comentarii

  1. Ce mic mă simt când mă gândesc că eu am doar jumătate de an. Oricum, felicitări pentru că ai ajuns aici si sa nu renunți niciodata la blogging.

  2. Pingback: Cum m-a ajutat pe mine blogging-ul

  3. Pingback: Ce înveți în 9 ani de blogging

Lasă un comentariu