12 ani de blogging

Pe la începutul lunii s-au făcut 12 ani de când scriu pe blog, dar m-am luat cu treaba și am uitat. E amuzant oarecum, că au fost și perioade când blogul de față era activitatea mea principală pe internet, dar între timp a apărut agenția, tot mai mulți clienți, și blogul a trecut în fundal. Nu că aș plănui să renunț la el, m-am obișnuit așa de mult să public cam zilnic ceva pe aici încât mă simt vinovat când nu scriu, dar e interesant cum am trecut prin multe etape și schimbări în viață, dar blogul nu s-a schimbat, a evoluat odată cu mine. Niște idei despre cum m-a ajutat și influențat blogul mai jos.

Faza este că prin 2007 când am început să scriu nu aveam nici o strategie, direcție clară, noțiunea de personal branding folosind internetul nu exista, iar social media era o chestie micuță, Hi5 trăgea să moară și Facebook începea să se ridice împreună cu Youtube, dar cam atât. Erau destul de puțini bloggeri la noi comparativ cu ce este acum în peisaj, și părea cool să ai blog.

Între timp am văzut mai multe generații de bloggeri cum apar și dispar, mulți din garda veche s-au lăsat de scris, pentru că viața se schimbă și apar alte priorități sau nu au mai găsit motivația pentru a scrie. Și dacă vreți să comentați că blogurile sunt expirate, acum vloggingul și influencerii sunt la modă, să știți că blogginul nu moare nici în 2019, doar se transformă.

Probabil eu m-am ținut de scris așa de mult timp pe blog deoarece blogul a evoluat odată cu mine, și am încercat să nu consider blogul ca o corvoadă, ci un loc unde mă pot distra, pot transmite idei, opinii, dar le și pot primi. La încput scriam chestii generaliste, pentru că la 24 de ani crezi că îți poți da cu părerea despre orice, dar în timp am mai eliminat de subiecte, și încerc să scriu din experiență, despre lucrurile pe care le știu.

Să ne citim cu bine și la 13 ani de blogging! Da, poza e din 2007, puteți râde acum.

Dacă vreți să mai citiți chestii învățate de-a lungul timpului despre blogging, mai jos sunt câteva articole din anii anteriori:

9 lecții învățate în 6 ani de blogging

Cum te schimbă 7 ani de blogging

8 chestii învățate în 8 ani de scris pe blog

Învățăturile bătrânului Sescu, după 10 ani de blogging

Ce am învățat în 11 ani de blogging

Recomandă prietenilor!
  • 48
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
fabi

La multi ani! 🙂

alextje

La multi ani si milioane de articole!! Poate ca blogging-ul nu moare curand, dar s-a stricat tare de tot. Eu vad la mine cum sta treaba. Ptr ca sunt putin nisat, imi e greu sa scriu despre subiecte despre care s-a scris in milioane de articole. Chiar daca as face-o in stilul meu. Acum imi e mai usor sa urmaresc un tutorial pe youtube. Ce sa mai caut pe bloguri sau forumuri cum sa schimb uleiul la masina, ca am aflat si am vazut de pe youtube. La fel si cu probleme software, aplicatii, review-urile telefoanelor parca le-ai vedea mai… Citește tot »