fbpx

Zilele astea am mai testat o jucărie de pe Gearbest, un WiFi Repeater la 16 dolari ce teoretic ar trebui să îmbunătățească semnalul Wifi în zonele din casă sau birou unde routerul nu are semnal destul de puternic. Mi s-a părut o idee bună să iau așa ceva deoarece în dormitoare semnalul de la router nu e foarte puternic, deși am un router Archer C2, suficient de puternic pentru 3 camere…credeam eu. Ei bine, se pare că și cu WiFi Repeaterul ăsta nu m-am umplut de WiFi în dormitor.

Mi-a plăcut la gadget faptul că e ușor de setat. Ai două variante, îl folosești pentru a prelua și retransmite semnalul WiFi de la alt router tot wireless, sau îl conectezi prin cablu la routerul deja existent pentru a prelua semnalul. Eu l-am testat cu prima variantă.

L-am scos din cutie, l-am băgat în priză, am intrat pe 192.168.10.1 după ce m-am conectat la rețeaua creată automat de repeater (WiFi Repeater) și am băgat în administrare parola de la rețeaua wifi existentă. Repeaterul a mai creat o rețea cu nume similar (retea și retea ext, ca idee), și de acum mă pot conecta la oricare dintre cele 2 rețele.

Teoretic semnalul de la rețeaua creată de WiFi Repeater e mai puternic decât cea de la router, îmi apar mai multe liniuțe când sunt la 50 de metri de router. Practic ori nu am știut eu să setez corect jucăria, ori e mai bun routerul decât repeaterul, ori eram eu prea aproape de router, cert e că nu am văzut îmbunătățiri prea mari pentru conexiunea la internet după ce m-am conectat la repeater, iar un test de viteză mi-a arătat viteze de 2 ori mai mari pe router decât pe repeater.

În concluzie, cred că cel puțin modelul ăsta de repeater e util dacă îl conectați prin cablu la wifi-ul existent și îl băgați într-o cameră unde nu aveți semnal wifi, practic vă mai faceți un router la un preț mai mic. E 16 dolari pe Gearbest, vine cam în 30 de zile.

Dacă ați testat alt model de WiFi Repeater și ați găsit ceva ce v-a impresionat, adică chiar să preia semnalul de la router și să vă ofere o conexiune mai bună unde nu aveați înainte semnal lăsați un link, un comentariu, încă caut o soluție pentru internet mai bun în dormitor.

RECOMANDĂ
 • 21
 •  
 •  
 •  
 •   

6 Comentarii

 1. Era frumos sa zici ca l-ai primit moka sau macar sa nu ne minti ca l-ai cumparat. Zic si eu…

  • Era frumos, dar am plătit taxe pe el. Dacă era cum zici tu mai spuneam că nu mi s-a părut foarte util?

  • Ok. Nu te costa nimic daca recunosti, sa stii. :)) Dar treaba ta, daca tu vrei sa iti minti cititorii…

   • E prima dată când comentezi aici, nu mă cunoști, vii cu acuzații la un articol în care nu am recomandat produsul și spui că am fost plătit pentru asta. Folosim și noi neuronul ăla?

Lasă un comentariu