fbpx

Lucrurile ce nu contează, dar ne țin ocupați

Dacă tot zice Mihai că a obosit de la prea multe dezbateri inutile ce au loc pe internet și Radu alunecă un pic pe panta teoriilor conspiraționiste despre miliardarii care influențează agenda publică cu probleme inventate pentru a dezbina populația, în timp ce ei se îmbogățesc, mi-am dat seama că anul ăsta, mai mult involuntar decât voluntar, nu prea m-am implicat în dezbateri, nu m-am mai enervat inutil, am fost la curent mult mai puțin cu știrile, mai ales cele mondene, și mi-a fost mai bine, parcă am fost un pic mai liniștit.

E adevărat că sunt prea multe dezbateri despre chestiuni care ne deturnează atenția de la lucrurile care contează. Nu ar trebui să ne pese de Dorian Popa, căsătoria între cine și cine e permisă, ce moaște au mai fost expuse, dar ar trebui să ne pese de creșterea taxelor, de plafonarea tranzacțiilor cash, de corupția din țară, de războiul care e la 2 pași de noi.

Dar așa e natura umană, ne agităm, punem pasiune în multe nimicuri, ne certăm cu prietenii și familia la sânge pentru chestii care vor fi irelevante peste o săptămână, dar ignorăm complet lucrurile care ne influențează și afectează viața în mod direct. Pentru că ne e mai simplu să ne enervăm din chestiuni banale, decât să analizăm, să procesăm, să gândim chestii complexe.

E adevărat și că cei bogați au devenit și mai bogați în pandemie, în timp ce clasa medie de regulă a sărăcit. Nu chiar toți, dacă vreți să vedeți cine a făcut bani și cine a pierdut aruncați o privire în Forbes, dar cifrele din conturile tututor nu mint, în ultimii ani majoritatea oamenilor o duc mai prost, deși guvernele ne zic că o ducem mai bine.

Ce putem face noi?

  • Să nu ne mai consumăm timpul cu certuri inutile.
  • Când discutăm cu alții să fim de acord că nu trebuie să fim de acord pe orice subiect.
  • Să citim și urmărim cât mai puține știri, că media ne vrea speriați și stresați.
  • Să ne consumăm energia și resursele pentru lucrurile care contează și ne influențează cu adevărat viața – familie, prieteni, comunitatea apropiată, jobul sau afacerea noastră, hobby-uri, orice ne dă un sens de împlinire.

În teorie e simplu, practica ne omoară. La voi totul bine?

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *