fbpx

Trendul cu Dupes, sau de ce tinerii cumpără duplicate de calitate ale brandurilor scumpe

Pe vremuri la noi dacă îți cumpărai Adibas sau Nikee era semn că nu îți permiți originalul, nu ai haine de firmă. Voiai să arăți că porți branduri celebre, dar se vedea că nu ți le permiți.

Vremurile s-au schimbat, și anul ăsta unul din trendurile de pe TikTok a fost Dupes.

Tot mai mulți tineri cumpără duplicate de calitate ale unor branduri celebre, indiferent că vorbim de parfumuri, haine sau gadgeturi. Inițial se discuta despre dupes – duplicates adică, doar pentru parfumuri și cosmetice scumpe, acum tinerii caută și duplicate pentru haine sau gadgeturi la o calitate bună, dar mai ieftine.

Și tinerii nu cumpără mereu dupes pentru că nu își permit originalul, ci mai ales pentru că vor calitatea, dar nu vor să plătească sigla, și nu mai e o rușine asta, din contră, sunt mândri că și-au cumpărat ceva apropiat de brandul scump, dar la un preț decent.

La dupes nu vorbim de clone, fake-uri ce fură inclusiv logoul brandului, ci de alternative care se aseamănă destul de mult cu originalul, au funcții sau caracteristici apropiate, poate și vizual se apropie, și sunt suficient de bune, dar făcute de alte branduri, mai puțin cunoscute.

Un articol pe Mashables explică mai bine fenomenul, cu exemplu de dupes. Îți iei Sony WH-1000XM5 în locul căștilor APPLE AIRPODS MAX, sau pantaloni de yoga vânduți de Amazon, în locul celor de la Lululemon.

Trendul de pe TikTok, dacă vreți să vedeți ce dupes se poartă în perioada asta.

Studiu făcut recent în State pe 2200 adulți, care spune că 49% din cei incluși în generația Z și 44% din millennials au cumpărat dupes.

Eu cred că mi-am luat niște dupes când am cumpărat o pereche de căști Anker Soundcore Q45, fără să îmi dau seama că seamănă cu Beats un pic.

Voi ce dupes v-ați cumpărat? 🙂

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *