fbpx

Nope, nu poți avea un magazin online bun cu 50 de euro

Am mai prins niște discuții despre magazinele online pe câteva grupuri legate de antreprenoriat, și sunt foarte mulți antreprenori care cer recomandări de teme ieftine pentru a construi site-ul, și culmea, le primesc. Da, discutăm în primul rând despre platforma WooCommerce, dar se aplică și la Prestashop sau OpenCart, nu mai zic de platformele dedicate, unde oricum plătești taxe mari lunar. Faza este că nu poți construi o afacere cu potențial dacă te zgârcești fix unde ar trebui să investești. Nu poți avea premium, dar ieftin.

Știu că se spune că e mai ok să investești cât mai puțin la început și după aceea să bagi bani dacă afacerea merge, dar în cazul unui magazin online nu funcționează așa, site-ul e locul de vânzare.

Dacă nu faci o impresie bună evident că nu vei vinde, indiferent câți bani bagi în reclame. Ar fi ca și cum eu aș vinde direct din cutie, la intrarea în scara blocului, zicând că voi băga bani în amenajarea unui magazin profi după ce am vânzări. Și după aia mă întreb de ce nu cumpără nimeni de la mine.

Discuția e aceeași ca și la site-urile de prezentare, dacă știi că de acolo vor veni banii trebuie să faci impresie bună de la început, altfel s-ar putea să te coste mai mult modificările în timp.

Nu zic acum că trebuie să te arunci la Magento pentru un magazin online ce vinde câteva sute de produse, cad pe jos de râs când văd recomandări de genul ăsta, dar nu te aștepta să pui o temă la 50 de euro pe un hosting de 2 euro lunar și clienții să se bată pentru a cumpăra din magazinul tău.

Recomandă

7 Comentarii

  1. Articolul asta nu sumarizeaza nimic concret. O tema pentru woo are un pret in jur de 50 dolari fiind premium. Odata fiind premium ce altceva mai vrei. Custom? fiind wordpress nu e mare bataie de cap. Da si fiind un nou business prefer sa folosesc banii pe publicitate daca am deja imagine premium la 50 de dolari.

      • ai si tu dreptate pe undeva, dar sunt doua cazuri: 1. daca nu stii sa deschizi calculatorul sigur esti dispus sa platesti 500, si 2. daca ai control panel pentru tema, si cateva pluginuri potrivite, si mai stii sa citesti si reedita putin html si css scapi fara sa deschizi portofelul. Dar e logic timpul costa bani. poate cand am comentat am facut-o din prisma mea, nu a unui user noob. Asta e prostia romaneasca ca avem impresia ca ne pricepem la toate. 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *