fbpx

Mai călătoriți anul ăsta?

Situația nu e roză, dragii mei. Avem război în Ucraina, război în Israel, atentat în Bruxelles, teroriști în Franța, iar gluma aceea cum că România va intra în Schengen după ce vor ieși țările participante pare să devină realitate, tot mai multe țări din UE reintroduc controalele la granițe.

Nici în țările din apropierea conflictelor nu m-aș duce iarna asta, presimt că vânzările de vacanțe all inclusive din Egipt, Iordania sau Turcia vor suferi destul de mult, chiar dacă agențiile își făceau speranțe pentru Revelion.

Tot azi Statele Unite au emis un avertisment privind deplasările în interes turistic pe glob, și se anunță o iarnă agitată cam peste tot.

Primul instinct e să zicem merci că la noi încă e liniște, nu avem atentate, deși războiul e la 300 de kilometri de noi.

Voi mai călătoriți în perioada următoare? Dacă da, unde?

Recomandă

18 Comentarii

 1. O Italia planificata de ceva timp in urmatoarele 2 saptamani, stau cu putine emotii in zona Milano, in Torino sunt oarecum mai linistit.
  Ne-am obisnuit cu razboiul langa noi, norocul e ca se desfasoara in limitele teritoriale.

  • Așa mai avem și noi un pic de Spanie planificat în vremurile bune (acum o lună), eu mă întreb dacă mai face cineva planuri de Revelion prin Europa, Turcia, Dubai, Egipt, din astea.

  • Ori a intrat comentariul în spam ori nu s-a trimis de pe mobil:)

   Turcia (zona de rivieră- Antalya) cred că va merge în continuare, la fel și Dubai-ul.

   De revelion, e posibil ca lumea să aleagă orașe sau destinații mai micuțe, eventual să se deplaseze cu mașina proprie.

   Am fost de Revelion la Roma, imediat după un atentat, si la câtă poliție și armată era, m-am simțit în super siguranță. Știu că la obiectivele mari erau controale de securitate asemănătoare cu cele de la aeroport și îmi aduc aminte că în anul acela nu au dat artificii parcă(sau au dat dar până la o anumită înălțime).

   • A intrat, l-am scos. Cu Turcia nu știu ce să zic, deja Israelul își scoate oamenii de acolo. Știu că Antalya e altceva, nimeni nu se atinge de zonele turistice la ei, dar și anul ăsta a fost ciudat tare. Vorba ta, cred că mulți vor alege destinații mai puțin aglomerate.

 2. Noi avem o vacanta in Cipriu in vreo 2 saptamani. Inca nu ne-am hotarat daca anulam sau nu.
  Teoretic sunt in relatii bune cu palestinienii, ca au fost printre primii care i-au recunoscut ca stat, dar mai stii…

 3. Istanbul, pentru 5 nopti, peste exact 1 luna. Sper sa fie ok, am vazut ceva proteste dar astea sunt si la Berlin, Paris, etc

 4. Nu prea călătoream nici înainte în afara țării. Nu mă simțeam confortabil nici înainte ca turist în afara țării. Doar dacă mă mut de tot o perioadă să fiu acomodat, așa poate da.
  Mersul pe plaje străine și prin câteva locații străine care colcăie de turiști nu se prea poate numi călătorie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *