fbpx

1 dolar pe an pentru Twitter?

A văzut Musk că lumea face mișto de Zuck și ideea lui de a cere 13 euro pe lună pentru utilizarea Facebook fără reclame și a zis că el nu face asta, va cere mai puțin, 1 dolar pe an, dar nu pentru a scăpa de reclame, ci pentru privilegiul de a posta și da retweet la mesaje pe Twitter, adică costuri de mentenanță. Nu vrei? Nici o problemă, poți doar să citești ce scrie lumea acolo, pe read-only mode.

Momentan face experimentul ăsta de test, doar pe utilizatorii noi din Noua Zeelendă și Filipine, dar dacă îi iese cine știe, poate va cere 5 dolari pe an în State, unde Twitter chiar e o platformă utilizată intens.

Sincer nu credeam că vom ajunge așa de repede la vremurile în care rețelele de socializare cer bani pentru utilizarea lor. Evident, discuția a fost mereu că dacă nu plătim noi serviciile atunci suntem marfa vândută, în fond serverele și angajații trebuie plătiți din ceva, dar eram conștienți de asta, ok, nu plătim, dar ne uităm la reclame, câștigă și ei, câștigăm și noi, mai dăm like și inimioare, mai trece timpul.

Între timp reclamele afișate pe social media sunt tot mai slabe și intruzive, feedurile s-au umplut de spam și țepe, iar platformele vor bani și de la utilizatori, nu doar de la branduri. Oare îi vor primi?

Să nu uit, la noi sunt vreo 50.000 de conturi de Twitter în total, sub 10.000 sunt active, poate chiar mai puțin. Dacă ar cere chiar și 1 dolar pe an probabil Musk ar face foamea, în speranța că românii ar plăti ceva.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *