fbpx

Manastirea Bisericani, Neamt

Manastirea Bisericani este situata in satul Bisericani, comuna Alexandru cel Bun, la 12 kilometri vest de orasul Piatra Neamt, pe soseaua Piatra Neamt - Bicaz. Drumul in urcare, cu multe serpentine, este de o deosebita frumusete, avand Valea Bistritei pe dreapta, dupa care urmeaza lantul muntilor acoperiti cu codrii de conifere.

Manastirea Bisericani este situata in satul Bisericani, comuna Alexandru cel Bun, la 12 kilometri vest de orasul Piatra Neamt, pe soseaua Piatra Neamt – Bicaz. Drumul in urcare, cu multe serpentine, este de o deosebita frumusete, avand Valea Bistritei pe dreapta, dupa care urmeaza lantul muntilor acoperiti cu codrii de conifere.

Biserica are in interiorul ei, trunchiul taiat al stejarului batran, iar in altar este icoana Maicii Domnului, scapata din atatea urgii. Gasiti aici o legenda interesanta despre manastire.

Locul este de o frumusete si de o liniste rar intalnite. Maicuta care are grija de acest locas este o femeie plimbata pe la locasurile sfinte de la Ierusalim, ce a fost incercata de multe ori de diavol. E are intotdeauna rabdare sa explice fiecarui credincios care calca pragul paracliserului, povestea care a facut celebru acest loc.
In drumul spre Bicaz, ar fi frumos sa va abateti si pe la Manastirea Bisericani si la paracliserul manastirii.

Fotografii Manastirea Bisericani – Neamt

Localizare pe harta

View Manastiri in a larger map

Recomandă

2 Comentarii

  1. Frumoasa descriere, o mica rectificare daca-mi este permis: Valea Bistritei este pe partea stanga, de altfel se vede si in pozele de mai sus.
    Cand ajungeti la Bisericani, neaparat sa treceti pe la Iconita.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *