fbpx

Există multe discuții legate de marketingul afiliat prin online-ul românesc. Eu încă cred ce am scris în articolul ăla, că marketingul afiliat ar trebui să fie la fel ca recomandarea făcută unui prieten. Unui prieten nu i-ai recomanda un produs slab, pe care tu nu l-ai cumpăra, corect?

Unul din cele mai interesante subiecte când vine vorba de marketingul afiliat este cel legat de mentalitatea utilizatorilor, care uneori sunt în stare să citească o recenzie a unui produs, să vadă către ce magazin online ai pus link și apoi să tasteze direct în browser adresa magazinului online și să caute produsul, doar pentru a nu da clic direct pe linkul afiliat din articol. Ceva de genul nu dau clic, că tu te vei îmbogăți și eu voi sărăci.

Nu prea credeam că există oameni de genul ăsta, dar m-am uitat azi la statisticile unui articol de pe blog în care am inclus atât un link afiliat către un magazin online, cât și un link către site-ul producătorului, care era român, de unde produsul putea fi cumpărat, dar la un preț mai mare. Se mai întâmplă, magazinele online obțin discounturi importante când negociază achizițiile. Am menționat asta tocmai pentru a vedea ce link adună mai multe clicuri în articol, pentru că informațiile erau aceleași pe ambele site-uri.

Surpriză, linkul către site-ul producătorului a avut de 2 ori mai multe clicuri decât linkul afiliat. Nu mai știu câți au tastat direct adresa magazinului online în browser, dar presupun că au fost câțiva.

În concluzie, nu mai sunt așa de sigur că nu există oameni care tastează adresa magazinului online în browser, doar pentru a nu cumpăra prin linkul afiliat. Și sincer nu înțeleg de ce fac asta. Dacă dai clic pe link nu sărăcești, nu pățești nimic, doar oferi persoanei care a scris articolul posibilitatea de a primi un comision. Iar data viitoare poate vei citi pe același blog o recenzie și mai bună pentru un alt produs de care ești interesat, tocmai pentru că bloggerul va fi motivat să ofere în continuare informații utile.

Eu dacă citesc un review complet pentru un produs fac clic pe link, fără a mă uita dacă este afiliat sau nu. Dacă îmi place produsul, am încredere în recenzia bloggerului și prețul este ok, sunt șanse mari să îl cumpăr, chiar dacă bloggerul care a scris articolul va primi și el un comision. Care e problema? Eu oricum plătesc aceeași sumă de bani la final.

Voi cum procedați când citiți recenzii pentru gadgeturi pe net, dați clic pe linkurile afiliate?

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  

7 Comentarii

 1. Da, sigur, chiar azi am ajuns la emag plecând de la Visurât pe urmele unui robot de bucătărie Philips. M-am uitat, nu era chiar ce-mi trebuia, am plecat. Păi, nu cumva-i mai comod aşa decât să caut de berbec, când omu’ îmi dă cu philipsu-n gură? 😀

 2. Pingback: Bogdănelu (@BogdanSimion) (@BogdanSimion)

 3. Asta pleaca de la mentalitatea idioata a romanului care crede ca sunt niste ”sclavi” care fac siteuri frumoase, scriu de le sar capacele despre produse, cauta informatii si fac reviews de exceptie, iar ei cred ca totul pe Internet e free. Eu chiar scriu in pagina ”Cine suntem” ca sunt afiliat si ca ei nu pierd niciun ban daca cumpara prin intermediul meu.
  Uite mi-ai dat o idee buna cu aceasta testare afiliere vs. producator. Super idee!
  Marius, vezi ca ai scris ”una din cele mai interesante subiecte”…Scuze, m-a frapat exprimarea atat de tare incat am zis ca poate e ok sa-ti zic…

 4. Pingback: Nu vei sărăci dacă faci clic pe linkuri afiliate

Lasă un comentariu