fbpx

Mediacafe si utilizatori de Yahoo Messenger

Mediacafe (astia vand publicitate online pentru romani pe site-urile din afara, gen Yahoo, GsmArena), a publicat ratecard-ul pentru 2008. Si avem niste cifre foarte interesante pe acolo!

Avem 7,3 milioane de utilizatori unici de Yahoo mesenger in Romania? E incredibil, dar eu ma gandesc ca totusi, sunt foarte multi care folosesc mai multe conturi in acelasi timp, nu! Sau asta nu se ia in calcul?

De ce zic eu asta?
Populatia Romaniei, conform ultimului recensamant, era de aproximativ 21 de milioane locuitori, iar numarul de utilizatori de Internet, in Romania, in 2007, se aproxima ca este de 7 milioane.
Deci, daca cifrele sunt adevarate, e clar ca sunt persoane cu mai multe id-uri.
Asta pe langa faptul ca sapte milioane de utilizatori de Internet in Romania mi se pare inca o cifra umflata, avem noroc de companii, care ridica un pic numarul total.

Recomandă

5 Comentarii

  1. aici sunt foarte multe variabile care intra in calcul. de exemplu: numarul de utilizatori =/= numarul de id-uri (daca ei numara id-urile e o statistica inexacta). numarul de id-uri nu-ti arata cate conturi sunt active (evident este dat de numarul de utilizatori unici).

    eu imi pun totusi intrebarea: nu ar trebui sa se numere afisarile bannerelor (si nu numarul de utilizatori)?

    faza cu utilzatorii de internet din mediul urban nu este de asemenea exacta. ce, la tara nu au internet? ba iti zic eu ca au (avand in vedere cata taranime pe net… cred ca sunt mai multi decat cei din mediul urban).

    fiecare zice ce-i convine si cum ii convine. asta e tara in care traim. ce era daca ar fi spus ca au 23 de milioane de utilizatori? basarabenii nu stiu romana? plus ca sunt o gramada de oameni care vor sa emigreze in Romania 😛

    adi’a scris ultima data..’Justificare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *