fbpx

Da, mi se pare mișto Revolut

Update august 2019: Vedeți că zilele astea Revolut are o promoție, primiți bonus 50 de lei dacă vă creați cont prin linkul acesta, după ce efectuați prima plată cu cardul Revolut (și eu primesc la fel).

În ciuda scandalurilor încă nu mi-am schimbat părerea despre Revolut, mi se pare un card super ok, mai ales dacă călătorești și ai nevoie de conversii între valute, și din ce văd au început să intre puternic și pe zona de business, avem deja clienți din Anglia care ne întreabă dacă nu avem cont Revolut pentru firmă, că le convine mai mult pentru transferuri. Bine, nu mi-aș ține economiile acolo, dar asta e altă discuție.

Revolut zice că e o alternativă la băncile clasice, cu o aplicație mobilă pentru gestionarea banilor și carduri (virtuale sau fizice) ce îți permit să faci plăți în 25 de valute diferite, iar comisioanele sunt jenant de mici pe lângă cele de la băncile clasice, mai ales când plătești în străinătate cu cardul sau faci transferuri de bani. Dar nu de asta mi se pare mișto ideea, ci pentru că pune presiune pe băncile clasice, care vor fi nevoite să se adapteze și să vină cu servicii mai bune, comisioane mai decente, altfel dispar. Nu azi, dar în câțiva ani veți vedea că se schimbă și piata asta. Bonus, zilele astea poți comanda card fizic gratuit, cu transport gratuit.

Momentan eu văd Revolut ca pe un card prepay, îl încarc când vreau să plătesc în alte valute, plec în vacanță, cumpăr de pe site-uri din afară sau vreau să transfer bani cuiva în exterior. Funcționează destul de simplu, alimentezi din aplicație cu bani folosind cardul tău bancar, iar după aceea poți converti lei în orice valută e disponibilă, la un curs apropiat de cel oficial.

Dacă mergi în țările din zona euro și ai făcut conversia în euro îți ia întâi din contul în euro, după aceea din cel în lei. E important să alegeți plata locală, nu la cursul interbancar, pentru a nu plăti diferențe de curs.

Dacă vrei să faci doar plăți online poți genera instant un card virtual din aplicație (sau mai multe) și bagi datele acelui card la checkout, dacă vrei să plătești și când călătorești, prin magazine, soliciți un card fizic.

Pachetul standard (fără comisioane de nici un fel) e suficient pentru început, și ai retrageri gratuite până la 800 de lei de la bancomate, oriunde din lume, sau poți opta pentru varianta Premium, dacă ai mulți bani de plimbat sau călătorești des. Dacă ai pachetul standard după suma de 800 lei plătești 2% comision DOAR pentru retragerile de la bancomat, adică fix cât ar fi diferența de conversie față de cursul valutar al băncilor și cursul Revolut. Am văzut că limita de cont pentru România e 60.000 lei pe an la pachetul standard, nu cred că ajung la ea prea curând. 😀

Totuși, utilitatea Revolut nu e când vrei să retragi banii de la bancomat, ci pentru achiziții online sau plăți cu cardul afară la comercianți sau transferuri de bani în diverse țări.

Dacă vă tentează ideea în unui cont Revolut vedeți că până pe 31 mai oferă gratuit cardul fizic, cu tot cu expediere în România, pentru utilizatorii noi. Vă faceți cont aici, iar dacă vi se cer bani pentru expedierea cardului intrați după aceea pe chat și le spuneți de promoție, am avut mai mulți prieteni care au făcut așa și li s-au returnat banii. Durează 1-2 ore până răspund, probabil sunt asaltați acum.

Întâi trebuie să alimentați contul Revolut cu 50 de lei din aplicație.

Eu îl văd util pentru plățile cu cardul când călătorești, fac conversia aproape la cursul BNR, fără comisioane ascunse, dar mulți îl recomandă și pentru plăți online în alte valute, carduri virtuale, cumpărarea de monezi virtuale, transferuri internaționale fără comision etc. Știu, sună prea bine să fie adevărat, dar deja au 30k utilizatori români , plus restul milioanelor la nivel global.

Văzusem la începutul anului la niște prieteni aplicația și cardul, cum făceau ei plățile pentru cumpărături de pe site-uri străine cu cardul Revolut, pentru a nu plăti comisionul de conversie bancar lei – euro.

Am instalat și eu aplicația, aștept să ajungă și cardul fizic, dar între timp am plătit deja o cazare pe Airbnb în euro, iar conversia din lei în euro a fost făcută aproape la cursul oficial BNR.

Nu mă înțelegeți greșit, încă iubesc ING, dar dacă plătești cu cardul lor în lei pe afară ei îți convertesc euro pe la 4,78, Revolut mi-a calculat aseară 1 euro la 4,63 lei, cu 1 ban mai mult ca în cazul cursului oficial. În ultima vacanță economiseam de-o cină în Milano dacă aveam cardul ăsta la mine și plăteam cu el.

Sper să nu li se urce succesul la cap, am înțeles că vor să își deschisă și bancă în toată regula, atunci o să fie și mai interesant.

Voi folosiți Revolut? Cum vi se pare?

Recomandă

6 Comentarii

  1. Salut, dupa ce fac top up BRD din aplicatia revolut si vreau sa retrag de la orice ATM (BRD, Banca Transilvania, ING, BCR, Alpha Bank, GarantIBank, OTP si ce mai sunt) platesc comision? (in limita 800 RON /luna) Ați încercat ?
    Ex: retragere suma 200-300 RON platesc ceva in plus daca scot folosind cardul revolut standard la orice ATM din țara ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *