fbpx

Microsoft a dat-o în bară cu ultima reclamă anti Chromebook

Urmăresc Așii amanetului (Pawn Stars) pe History Channel. Pot zice că sunt fan al serialului, deși nu stau să văd fiecare episod atunci când apare și sunt conștient de faptul că multe dintre scene sunt regizate doar pentru a da bine pe ecran. Îmi place ideea de a pune un preț pe orice nebunie care este adusă în amanet, iar Rick Harrison face un show bun.

Totuși, ideea Microsoft, de a realiza o nouă reclamă din campania anti-Google, sau Scroogled cu îi zic ei, plecând de la o tipă care vrea să își amaneteze un Chromebook în amanetul lui Rick e complet greșită.

Întâi reclama:

  1. Se exagerează cu elementele negative. Da, toți știu că Chromebook-urile sunt utile doar dacă ești conectat la internet, rulează doar aplicații online, dar când ai doar 200 de dolari la dispoziție, ai acces la internet mereu și constați că 99% din timp ți-l petreci în browser de ce ai plăti 500-600 de dolari pentru un laptop decent? Chromebook este o alternativă când bugetul e subțire. Nimeni nu e păcălit să le cumpere, e o alegere conștientă, iar pe Amazon sunt printre cele mai vândute laptopuri.
  2. Nici o persoană care își cumpără un laptop nu ține cont de părerea unui tip care lucrează într-un amanet, fie și unul care are propriul show la televizor. D
  3. Conexiunile la internet sunt prezente acum peste tot, iar un abonament mobil la internet nu mai costă o avere, deci cine vrea neapărat poate folosi un Chromebook și când este în deplasare, nu doar acasă sau la birou.

Mi se pare interesant că Microsoft a realizat o reclamă anti Chromebook, cred că asta dovedește că numărul persoanelor care lucrează mai mult cu aplicații online, conectate mereu la internet, începe să crească, iar Microsoft percepe asta ca o amenințare la adresa laptopurilor ce rulează Windows. Nu sunt un fan al laptopurilor Chromebook, dar ele pot fi o alternativă pentru cei care au nevoie de mai mult decât o tabletă dar nu au bani pentru un laptop cu Windows.

De exemplu eu cred că 90% din timpul petrecut pe laptop îl folosesc lucrând cu aplicații online (Google Docs, browser, rețele sociale, Gmail, alte aplicații). Da, am și aplicații offline, folosesc și suita Office, și programe de editare grafică, dar tot mai puțin, majoritatea timpului petrecut pe laptop are loc online. Felicitări Microsoft, ai reușit să atragi mai multă atenție asupra Chromebook-urilor. 🙂

Vouă cum vi se pare reclama Microsoft?

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *