Guvernul României a cerut Facebook informații despre 75 de utilizatori în ultimele 6 luni

Dacă aveți impresia că activitatea voastră online nu este urmărită, monitorizată, nu poată fi folosită în procese, tribunale etc să vă mai gândiți o dată. Facebook a publicat raportul cu solicitările provenite din partea guvernelor lumii în ultimele 6 luni pentru a oferi informații despre conturile și acțiunile utilizatorilor. Din România s-au cerut informații despre 75 de persoane, Facebook a oferit informații despre 60%.

Și mai tare e partea finală din raport, tu îți ștergi contul dar Facebook păstrează informațiile tale, pozele, ce ai scris, pe unde te-ai plimbat, că le-a cerut guvernul.

Asta doar ca să vă reamintesc încă o dată să aveți grijă ce postați pe internet, să nu credeți că puteți vorbi cum vreți. Regula rămâne simplă, nu publica online ceva ce nu ai spune cuiva în față offline.



6 Comentarii

  1. Cred ca se stiu mai multe lucruri despre noi decat credem.  Am incercat de 3 ori sa imi sterg contul de FB dar daca reintroduceam mail si parola contul meu era activ. Singura diferenta a fost ca, atunci cand am sters pagina, prietenii vedeau ca nu mai am contul activ, cu toate astea informatiile, pozele si toate cele au ramas.

  2. Eu ma intreb, cum demonstrezi (in instanta de ex.) ca acel cont e al tau ? Ca sa fac cont nu-mi cere CNP / seria CI. Acuma daca ma refer la pagina FB, orice pagina, nu e domeniu privat. Pagina de FB nu e a mea, e a FB-ului, care FB…e in USA. Ce legi se aplica pe site ? Legile romane ca userii is romani (daca 2 romani se injura pe acolo) sau legile americane ca spatiul pe care s-a petrecut e detinut de firma americana…sau mai bine, daca serverele pe care sunt stocate informatiile is localizate in Nigeria, se aplica legile de acolo ? Ca daca eu’s roman, ma duc in USA si fac o ilegalitate, sunt judecat dupa legi americane, in america…

    Na, ma intreb si eu, cum ar lucra justitia la faza asta.

    1. Simplu, cerere la furnizorul de internet, ia IP-ul tău, te-ai conectat de pe acel IP la contul de Fb, deci e contul tău. Se aplică legile țării în care stai, au fost și ceva decizii pe tema asta prin instanțele românești, și Facebook trebuie să joace frumos dacă vor să nu li se blocheze accesul la țara respectivă, cum e prin democrațiile comuniste.

Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: