Guvernul României a cerut Facebook informații despre 75 de utilizatori în ultimele 6 luni

Dacă aveți impresia că activitatea voastră online nu este urmărită, monitorizată, nu poată fi folosită în procese, tribunale etc să vă mai gândiți o dată. Facebook a publicat raportul cu solicitările provenite din partea guvernelor lumii în ultimele 6 luni pentru a oferi informații despre conturile și acțiunile utilizatorilor. Din România s-au cerut informații despre 75 de persoane, Facebook a oferit informații despre 60%.

Și mai tare e partea finală din raport, tu îți ștergi contul dar Facebook păstrează informațiile tale, pozele, ce ai scris, pe unde te-ai plimbat, că le-a cerut guvernul.

Asta doar ca să vă reamintesc încă o dată să aveți grijă ce postați pe internet, să nu credeți că puteți vorbi cum vreți. Regula rămâne simplă, nu publica online ceva ce nu ai spune cuiva în față offline.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

6
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Delia
Vizitator

Cred ca se stiu mai multe lucruri despre noi decat credem.  Am incercat de 3 ori sa imi sterg contul de FB dar daca reintroduceam mail si parola contul meu era activ. Singura diferenta a fost ca, atunci cand am sters pagina, prietenii vedeau ca nu mai am contul activ, cu toate astea informatiile, pozele si toate cele au ramas.

cata
Vizitator
cata

Eu ma intreb, cum demonstrezi (in instanta de ex.) ca acel cont e al tau ? Ca sa fac cont nu-mi cere CNP / seria CI. Acuma daca ma refer la pagina FB, orice pagina, nu e domeniu privat. Pagina de FB nu e a mea, e a FB-ului, care FB…e in USA. Ce legi se aplica pe site ? Legile romane ca userii is romani (daca 2 romani se injura pe acolo) sau legile americane ca spatiul pe care s-a petrecut e detinut de firma americana…sau mai bine, daca serverele pe care sunt stocate informatiile is localizate in Nigeria,… Citește tot »

Tudor Ioan Turcu
Vizitator

“Nu publica online ceva ce nu ai spune cuiva în față offline”.
#backtowork https://t.co/F21TkVAi1W

Irina Ursu
Vizitator

Guvernul României a cerut Facebook informații despre 75 de utilizatori în ultimele 6 luni https://t.co/ku9buCDIA8 via @mariussescu