Vești proaste pentru șefi: suntem mai productivi când NU suntem la birou

Eu nu am înțeles niciodată de ce plata unui salariu trebuie să fie corelată strâns cu cele 8 ore lucrate zilnic. Mai ales când avem atâta tehnologie care ne înconjoară și ne ajută, e o naivitate să crezi că angajatul care a pontat cartela la ora 8 stă până la 5 sau 6 seara dornic să tragă pentru compania ta. Dacă cineva vrea să lucreze va lucra, dacă vrea să frece menta sigur va găsi o metodă, și pontarea doar după numărul de ore lucrate e o chestie stupidă. În opinia mea, ar trebui să fii plătit pentru ceea ce știi să faci, nu pentru numărul de ore petrecut cu fundul pe scaun.

Și mai e o mică problemă, adesea biroul e locul unde ne vine cel mai greu să lucrăm.

Nu vi s-a întâmplat de multe ori să constatați că realizați mai multe lucruri atunci când nu sunteți la birou, stresați de colegi, telefoane, emailuri, clienți și alte zeci de lucruri care vă rețin atenția? Eu da, pe vremea când lucram prin firme mai mari. Mereu apărea ceva de făcut, care chiar dacă nu era urgent mă făcea să mă opresc din lucru, să pierd timp, și până să revin la ce făceam deja trecea o oră.

Sau să descoperiți că cel mai bine lucrați dimineața ori seara, când nu e agitație?

Partea bună e că acum avem și studii pe tema asta, și dacă vă ține puteți să mergeți cu ele la șefi să le propuneți mai puține ore petrecute la birou și mai multe acasă, sau poate lucrând din cafeneaua preferată, ori de pe marginea piscinei. Partea proastă e că dacă sunteți șeful s-ar putea să vină angajații la voi cu idei din astea ciudate, cum ar fi că vor să lucreze mai mult de acasă. 🙂

Of the 2,600 employees who answered the survey, only 24 percent reported getting their best work done at the office during business hours. The rest said they were most productive nearly anywhere else. Fifty percent said they did their best work at home, 12 percent preferred a coffee shop, library, or other public space over the office, and 14 percent said they could be productive at the office — but only outside business hours, when everyone else was gone.

Why is the office such a bad place to get work done? Survey responses cited interruptions from co-workers, a distracting atmosphere, office politics, uncomfortable workspaces, and the stress of commuting. And these are not mild concerns. Thirty percent of respondents said they’d take a pay cut of 10 to 20 percent in exchange for outside-the-office work options, and 42 percent would give up perks to get them.

76 Percent of Employees Are More Productive When They Leave the Office

De curiozitate, voi de unde lucrați cel mai bine, de la birou sau de acasă?

La mine e aproximativ la fel, pentru că atât la birou cât și acasă e liniște și nu sunt deranjat (de obicei), dar dacă aș fi nevoit să lucrez într-un birou cu alți 20 de oameni cred că aș lua-o razna.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

2
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Mari
Vizitator
Mari
Razvan Pascal
Vizitator

Depinde: sunt oameni care prefera sa lucreze la birou iar altii care au mai multa energie, entuziasm si sunt mai dispusi sa lucreze in plus atunci cand nu sunt conditionati de un birou.
Cred ca unele corporatii incearca sa creeze un spatiu de lucru atat pentru cei cu spiritul liber cat si pentru cei care doresc un birou.