fbpx

Cum ne-am schimbat în pandemie – trenduri de la Google

Viața noastră online și offline în timpul Coronavirus s-a schimbat enorm de mult, sunt unele lucruri pe care nimeni nu le anticipa. Dacă îmi spuneai prin ianuarie că va fi ceva normal să vedem oameni cu măști pe stradă, sau că ai noștri copiii vor fi experți în conferințe video pe Zoom, Skype și Google Meet, sau că majoritatea firmelor vor considera work from home ca fiind ceva normal, aș fi zic că ești nebun, dar uite că viața bate filmul.

Pe Think with Google găsiți un rezumat al felului în care s-a schimbat comportamentul oamenilor în perioada asta, dacă lucrați în marketing, vânzări sau aveți o afacere aruncați o privire, trendurile astea influențează ce cumpără oamenii în perioada asta.

  • a crescut streamingul TV în timpul zilei cu 39%, deci prime-time-ul poate fi acum la orice oră, nu doar seara.
  • s-a dublat numărul de căutări legate de plictiseală, semn că mulți oameni au timp liber la dispoziție.
  • au crescut căutările legate de activități pe care le poți face în casă sau grădină.
  • tot mai mulți oameni caută consiliere psihologică pe internet, sau caută clase de fitness, cursuri online pe diverse teme – e un trend ce merită exploatat, practic orice dacă oferi servicii ce pot fi realizate cu o cameră video și un microfon ți-a crescut mult numărul de clienți potențiali
  • oamenii caută glumițe, memes și standup comedy foarte mult, mă uitam și eu ce am făcut cât am stat în casă, mai ales pe grupuri distribuiam memes și clipuri amuzante, pentru a ne destinde.
  • a crescut numărul celor pasionați de bricolaj și activități pe care le poți face singur acasă, în curte, probabil și în România oamenii și-au reamintit de niște hobby-uri pe care le aveau.
  • au crescut vânzările de echipamente, materiale, ingrediente. Mi se pare normal, în martie două din trei postări de pe Facebook erau cu mâncare făcută în casă, toți eram bucătari. Presimt că odată cu căldura și statul pe afară vor crește postările cu Uite ce terasă/scaun/masă/trotuar/suport de flori am construit singur.

Voi ce schimbări ați făcut, față de luna februarie de exemplu?

Recomandă

Un comentariu

  1. Gatim mai mult acasa, de 3 ori mai mult cred. Abonament si la Netflix si la HBO, inainte era doar Netflix. Stat mai putin pe net, citit mai mult carti, ca e multa galagie pe Facebook si mai mult ne enervam.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *