Cum ar trebui să funcționeze de fapt networkingul

Citeam un articol în care autorul zice că Networking sucks și mi-am dat seama că majoritatea oamenilor înțeleg conceptul de networking complet greșit. Networkingul nu e despre a cunoaște oameni noi de care să te folosești, să le vinzi produse, servicii, să le ceri bani sau finanțări.

Scopul networkingului e să îți extinzi rețeaua de cunoștințe, pentru a găsi oameni pe care îi poți ajuta sau recomanda altor oameni. Beneficiile vin abia după aceea.

Nu sunt un fan al întâlnirilor de genul business speed networking tocmai din cauza asta, sunt prea mulți oameni falși acolo, cu interese, cărora nu le pasă cu adevărat de tine, vor doar să vadă dacă pot obține ceva de pe urma ta. Și poate că în lumea lor e ceva perfect normal să mergi pe interes din prima, în a mea nu e.

Entering a networking event, you can feel the eyes of every attendee fix on you for a few brief seconds, like a pack of hungry wolves. They come up and shake your hand with a poisonously false enthusiasm, and as soon as they work through a quick calculation and conclude that you’re not “important” their eyes start flickering around the room, looking for their next meal.

Cum prefer să fac eu networking
Merg la un eveniment, o conferință, ies la un suc cu niște prieteni și mai apar alți prieteni de-ai lor. Discut cu niște oameni, îi remarc pe cei care mi se par ok, care sunt interesați de ce fac eu și care chiar au chef să vorbească despre orice, nu doar despre bani și afaceri. Descopăr niște compatibilități, văd că ceva face clic între noi. Încerc să îmi dau seama la ce sunt buni oamenii ăștia, Îi țin minte pe cei faini.

Dacă pot să îi ajut cu ceva pe oamenii ăștia, lucruri care nu îmi iau mult timp, un sfat, o recomandare, o fac, fără a aștepta ceva în schimb. Dacă altcineva îmi cere o recomandare de persoană și unul din cercul meu de cunoscuți știu că s-ar potrivi, atunci le fac cunoștință, fără a aștepta ceva la schimb.

Abia după aceea încep să apară beneficiile networkingului, după ce ai oferit tu primul, după ce ai demonstrat că ești dispus să ajuți dezinteresat, nu doar să ceri.

De exemplu, mă uitam la agenție, în ultimul an de zile aproape 90% dintre clienți au venit pe recomandări, și suntem full pe următoarele luni. Știu că e bine să fii modest, dar cred că lucrurile astea se întâmplă pentru că mereu am dat mai mult decât am primit, și oamenii simt asta, și ne recomandă.

Nu am o concluzie, doar un sfat, dacă vreți să faceți networking, să vă creșteți afacerea, încercați să oferiți ceva înainte de a cere. Fără interese ascunse. Karma funcționează.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
1 Comentariu
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Marius Sescu

Despre oamenii care vor doar să îți vândă ceva sau să obțină ceva de la tine https://t.co/5f6J1G7gjg