fbpx

Nici iarna asta nu va fi liniștită

Citeam la Radu articolul despre Israel, unde e stare de război, și mi-am dat seama că probabil suntem iar în stare de șoc, cum a fost și atunci când Rusia a atacat Ucraina.

Evident, unii vor zice că nu ne afectează pe noi Orientul, dar să nu uităm că trăim într-o lume conectată, unde toate au legătură.

Putin încearcă să destabilizeze Occidentul și să influențeze alegerile politice din diverse țări pentru ca Ucraina să nu mai fie ajutată, Orientul Mijlociu e pe cale să explodeze și el, dacă nu a explodat deja, chinezii își încordează tot mai mult mușchii în direcția Taiwanului, americanii se ceartă între ei pe cine să mai ajute și dacă să mai ajute, și dacă e să ne uităm un pic la ultimele decade s-ar putea să descoperim că noi am avut noroc, am prins totuși 20-30 de ani destui de liniștiți după căderea comunismului, când prin Vest discuțiile despre pacea mondială chiar păreau că vor deveni realitate, lumea era mai mult interesată de globalizare, creștere economică, nu goana după pământul și resursele țării vecine.

Sper să mă înșel, să se mai calmeze lucrurile, dar dacă ne uităm un pic în istorie, vedem că omenirea a fost mai mult timp în război decât în stare de pace. Să fi fost anii de liniște, calm și dezvoltare economică pe care i-a trăit generația noastră doar o excepție, și de fapt asta e natura speciei noastre, una războinică? De prin 2018 apăruseră unele articole care ziceau că s-ar putea să nu mai țină mult pacea.

Oricum, nu cred că vom avea noroc de o iarnă liniștită. Voi?

Recomandă

4 Comentarii

  1. Sincer nu cred ca o sa mai avem ierni ca in anii trecuti, din pacate clima se schimba tot mai mult.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *