fbpx

Nici o firmă nu oferă servicii “pe viață”

Discutam azi la Advertica despre câteva firme care și-au luat o mică mare țeapă legată de promovarea online. Pe scurt, firmele respective au plătit un programator să le facă site-uri de prezentare. Pe lângă realizarea efectivă a site-ului programatorul respectiv le-a oferit și hosting pe viață, ofertă pe care firmele respective au acceptat-o. Toată afacerea la un preț de 1000 euro pe client.

hosting pe viata

Superofertă nu? Cum să nu accepți așa ceva? Și site, și hosting pe viață la prețul ăsta e chiar tentant.

Problema? Problema a apărut după 2-3 ani, când programatorul respectiv s-a mutat în altă țară, firma lui e închisă iar clienții de mai sus s-au trezit fără hosting, fără site și fără persoana de contact la care să apeleze. Uite așa superoferta s-a transformat într-o mare problemă. Hosting găsești și în altă parte, dar cum recuperezi site-ul, în condițiile în care nu ai backup, iar programatorul era singurul care avea acces la el?

Poate părea amuzant, dar nu e. Concluzia e una singură, nu alergați după oferte de servicii pe viață, pentru că deși inițial par tentante, în timp ele vă pot cauza mari probleme, ba chiar vă pot afecta activitatea. Mai bine alegeți servicii la prețuri decente, cu plata lunară sau anuală, pe baza de contract. Orice firmă se poate închide, muta, oamenii se mai schimbă și așa mai departe.

În plus, atunci când plătiți pentru un serviciu asigurați-vă că primiți rezultatele muncii plătite la final. Dacă e vorba de un site cereți un backup pe un CD al fișierelor, dacă e vorba de grafică pentru un material publicitar cereți sursele, dacă e vorba de crearea unor pagini oficiale în rețelele sociale asigurați-vă că dețineți și voi  drepturi de administrare. Oricât de ok ar fi persoana cu care colaborați, lucrurile se pot schimba în timp.

Sunt curios, cunoașteți și firme care au cumpărat oferte de servicii “pe viață” și au fost înselate?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *