fbpx

Teoretic pandemia asta ar fi trebuit să ne facă să redescoperim sensul vieții, lucrurile care contează, să știm cine ne sunt prietenii, cine e aproape de noi. Practic ne-am distanțat mai mult unii de alții, am socializat prea mult online, și începem să credem că amicii și cunoștințele din online sunt același lucru cu prietenii reali.

Dacă sunteți populari pe vreo platformă online sau aveți mulți amici virtuali și începeți să aveți impresia că sunteți importanți, vedete, că oamenilor de pe internet le pasă cu adevărat de voi, vă recomand să faceți experimentul ăsta, pentru a afla cui îi pasă de voi cu adevărat:

Nu mai postați nimic pe Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin, TikTok, blog sau orice altceva ați folosi pentru a comunica public, timp de 2 săptămâni. După 2 săptămâni vedeți cine v-a trimis măcar un sms, DM, mesaj pe WhatsApp, sau cine v-a sunat ca să vă întrebe ce mai faceți, dacă sunteți bine, fără să vă ceară ceva.

Este foarte ușor să dai cu Like și inimioare, dar trebuie să faci un pas în plus ca să arăți că îți pasă de o persoană, de viața ei. Să te gândești din când în când proactiv la anumiți oameni, să vezi dacă sunt bine, să îi verifici, și nu doar online, ci prin contact direct. Dacă am dat Like nu înseamnă că păstrăm legătura, că vorbim, ci doar că am văzut ce a mai făcut X sau Y și a comunicat pe internet.

Verificați cine v-a căutat după 2 săptămâni? Părinții, frații, 2-3 prieteni buni? Ăia sunt oamenii voștri. În rest nimănui nu-i pasă. Și asta e bine.

Exceptând familia și prietenii apropiați, cărora le pasă pentru că aveți un istoric, o relație contruită în timp, pasiuni comune, restul lumii nu ar remarca dacă mâine ați dispărea, chiar și dacă aveți zeci de mii de followeri și fani.

De ce e un lucru bun că aproape nimănui nu-i pasă? Deoarece când constați asta descoperi și libertatea de a face în sfârșit ce vrei, cum vrei, când vrei, fără să te mai întrebi ce va zice X sau ce va gândi Y, fără să postezi tot ceea ce faci cu scopul de a crește contorul de like-uri. Vei trăi pentru tine, nu pentru a îi impresiona pe alții sau a da bine în poze.

Plus dușul rece care te aduce cu picioarele pe pământ, dacă ajungi să te crezi mai important decât ești.

Mă înșel?

2 Comentarii

  1. Cu ce e diferit testul tău dacă l-ai fi făcut în 2018? Sau în 2015? sau în 2010? Prin 2006-2007 era chiar un clip celebru (pe vremea când vlog / video log / video blog era termeni pe care-i foloseau foarte puțini) care a circulat prin blogosfera noastră și chiar așa (cred) se intitula: nobody gives a f***. Nu cred că are legătură cu pandemia (care a schimbat foarte multe atât individual, cât și la nivel macro – dacă ieșim din zona de știri bombastice care arată o minoritate, totuși, nu-s studii), are legătură cu rețelele sociale și cu noi.

Lasă un comentariu