fbpx

O aplicație utilă pentru alegerea mijloacelor de tranport public

Unul din cele mai complicate lucruri, pe vremea când abia ajunsesem în Iași în calitate de student, era să descopăr ce tramvai sau autobuz trebuie să iau, pentru a ajunge de la punctul A la punctul B. Stau foarte prost cu orientarea în spațiu, deci mi-a luat vreo lună până am învățat și eu cu ce pot ajunge din Copou în Alexandru sau Tătărași, de ce e bine să evit tramvaiele care trec prin zona gării la ore de vârf, de ce un autobuz e mai bun ca altul etc. Normal, am umblat și aiurea cu autobuzul până la capătul orașului pentru că greșisem numărul autobuzului, am mers pe jos mai multe stații pentru a ajunge la ruta care trebuia, chestii obișnuite când ești student într-un oraș nou.

Mi-ar fi plăcut să existe pe vremea aia o aplicație ca Transport Urban, lansată ieri de Vodafone împreuna cu Asociatia Concept Urban. Aplicația permite planificarea rutelor urbane și a legăturilor utilizând mijloacele de transport public din Bucuresti și Iași, existând versiuni pentru Android, iOS si Windows Phone. În plus, utilizatorii din Bucuresti pot cumpăra bilete pentru sistemul de transport public RATB direct din aplicație, prin trimiterea unui SMS. Poate vom avea și în Iași așa ceva în viitor, e mai simplu să trimiți un mesaj pentru a cumpăra biletul, decât să cauți o tonetă cu bilete, mai ales la 11 noaptea.

În curând aplicația va integra și rețelele de transport din Brașov, Timișoara, Constanța și Cluj-Napoca, deci veți putea să vă stabiliți singuri cele mai bune rute pentru transportul în comun. Asta îmi amintește de vacanța petrecută în Paris, când pentru transportul în oraș găsisem vreo 20 de aplicații. Practic îmi era imposibil să mă rătăcesc, știam mereu unde sunt și ce mijloc de tranport pot lua.

Bonus – Vodafone a lansat și aplicația Mersul Trenurilor, atât pentru iOS cât și pentru Android.

Cum vi se pare aplicația?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *