fbpx

O dilemă despre antreprenorii care îți explică cum stă treaba cu antreprenoriatul. Gratis.

Cred că a cam trecut moda conferințelor de dezvoltare personală unde diverși anonimi te învățau cum să te dezvolți personal. Conferințe gratuite, se știe.

Mai nou am început să primesc săptămânal invitații la prezentări, conferințe, workshop-uri gratuite unde diverși autoproclamați antreprenori de succes vor să mă învețe cum funcționează treaba asta cu antreprenoriatul, cum poți construi o afacere de succes și alte asemenea. Din păcate nu am timp de ele, că sunt sărac și trebuie să muncesc.

Evident, primul workshop e gratuit, de introducere, dacă chiar vrei să ai succes cu afacerea ta cumpără și tu cursul, costă doar un salariu mediu pe economie, ți-l permiți, nu? Dar să spunem că nu e vorba despre fraierirea unora, despre agățarea unor potențiali clienți pentru cursuri despre afaceri. Să spunem că un om de afaceri, care a construit niște business-uri profitabile, vine să îți explice ție cum se face.

Dilema mea e asta: De ce și-ar rupe din timpul lui un antreprenor de succes ca să îmi explice mie gratuit cum să îmi construiesc o afacere? Pentru că eu, dacă aș avea un succes nebun și aș întoarce banii cu lopata în nici un caz nu mi-aș bate câmpul cu Business for dummies, ci cu niște cocktailuri cu umbreluță pe o plajă pustie.

Păi ori facem succes ori nu facem, nu?

Și ceva pe aceeași temă, Mai ușor cu antreprenoriatul și leadership-ul pe scări.

Recomandă

9 Comentarii

  1. Nu știu de unde ai dedus că la aceste conferințe se pune accentul pe cineva să învețe ceva pe altcineva. 90% din conferințele la care am participat au fost pentru că știam că așa o să cunosc pe X, Y, Z… indiferent că ești simplu participant  sau speaker.

  2. Pur si simplu esti realist. Chiar si daca ar veni un CEO al unei companii mari (sa zic top 10 mondial), nu vad rostul unor bani aruncati (sute de euro, sau mai bine…) pe o zi in care nu vei afla nimic nou. Ca si majoritatea cartilor de dezvoltare personala (nu zic, acum vorbesc dupa ce am citit cateva zeci) – sunt scrise pentru alte realitati economice, tipologii sociale straine…A, cartile/conferintele strict tehnice sunt altceva (fie ca vorbim de marketing, finante, IT etc) – acolo au un scop precis, livrarea de cunostinte exacte in aria de specializare vizata.

    • Dar oricat de bogat ai fi, poti insira 1-2 niste platitudini pentru 20-30.000 USD. Au trecut si pe la noi d-alde astfel de personaje, parca Bob Proctor, Tony Robbins – frumos, plin de aplaudaci, ca la MLM – o frumusete…. Daca venea un prof de mate stralucit sa le expuna ceva principii de calcul, algoritmi logici etc nu venea nimeni, ca nu e despre “public speaking” sau “financial freedom”. E o vorba in investitii: “cei doar cu bani intra in piata si pleaca cu experienta, cei cu experienta intra pe piata si pleaca cu banii celorlalti acasa”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *