O ironie politică

Remus Cernea, deputatul de care tot internetul făcea mișto până prin vară, a fost singurul care a votat împotriva creșterii salariilor bugetarilor cu 10% din decembrie, creștere fără nici o bază reală. Singurul deputat cu coloană vertebrală, într-o cameră plină de nesimțiți. Nu zic acum că omul e curat, merită votat etc, dar a făcut ceva normal, decent.

Știu, dacă sunteți bugetari vă frecați mâinile de bucurie, mai primiți bani de o pâine, dar când veți vedea în 2016 cum cresc și taxele, impozitele, accizele, prețul la alimente, la carburanți, veți regreta bucuria de moment. Pentru că raționamentul e simplu, statul nu are de unde să vă dea un cadou, cadou electoral mai exact, fără a crește încasările la buget. Și tot noi suntem buni de plată.

Cât despre PSD și PNL, stați liniștiți, fraierii ăia care muncesc pentru a plăti cadoul făcut de voi vă vor ține minte la anul, când veți veni și ne veți cere votul. De bine de rău încep să apară și alte partide, care vă vor scoate din peisaj.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind Ordonanta de Urgenta a Guvernului 35/2015 ce creste salariile medicilor cu 25%, inclusiv amendamentul unui deputat PSD care prevede cresterea salariilor tuturor bugetarilor cu 10%. Votul a fost intampinat cu aplauze in plen, unde s-au aflat si sindicalisti la balcoane. Amendamentul care ar duce la cresterea deficitului bugetar in 2016 cu circa 5 miliarde de lei a fost votat de 311 deputati din 318 prezenti. De aceasta crestere nu vor beneficia demnitarii.

Au fost 7 abtineri si un vot impotriva – al lui Remus Cernea.

Intervenții în plen față de încălcarea Regulamentului – 11 noi…Miercuri, 11 noiembrie 2015, a fost din nou încălcat grav Regulamentul Camerei Deputaților întrucât Rapoartele mai multor proiecte de lege au fost aduse în timpul ședinței în timp ce Art. 69 alin. 2 prevede că “(2) Raportul va fi imprimat şi difuzat deputaţilor cu cel puţin 3 zile înainte de data stabilită pentru dezbaterea proiectului de lege sau a propunerii legislative în plenul Camerei Deputaţilor, în cazul proiectelor de legi şi al propunerilor legislative pentru care Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată, şi cu cel puţin 5 zile, în cazul celor pentru care Camera Deputaţilor este Cameră decizională.”Am luat cuvântul și am explicat acest lucru de mai multe ori (la mai multe puncte pe Ordinea de zi), lucru care a generat o reacție excesivă și neregulamentară pe fond a președintelui Valeriu Zgonea. Fiecare proiect de lege este discutat mai întâi în comisiile de specialitate pentru avize și Raport. Aceste avize plus Raportul sunt necesare pentru ca toți parlamentarii, inclusiv cei care nu fac parte din respectivele comisii, să își poată face cât de cât o părere despre ce este vorba.Nimeni nu este specialist în absolut orice și este nevoie de avize și de Raport pentru a întelege mai bine scopul și justețea unui proiect de lege ca și eventualele amendamente care sunt depuse la respectiva inițiativă.Fără a avea acces la Raport, șansa de a da un vot în cunoștință de cauză se diminuează foarte mult. De aceea, Regulamentul prevede ca Raportul ne este distribuit cu cel putin 5 zile înainte de dezbaterea în plen, ca să existe timp suficient pentru citirea lui, pentru analizarea lui, pentru eventuale consultări cu experți și cu colegi parlamentari.Dar astazi ne-a fost adus Raportul IN TIMPUL SEDINTEI!!! Acest lucru afecteaza grav procesul legislativ pentru ca este eliminata sansa unei dezbateri si analize reale. Mai mult: a fost vorba de acordarea unor creșteri de salarii pe baza unui amendament depus ieri in Comisia pentru Muncă! Iar acel amendament are un impact anual de 2,5 pana la 5 miliarde RON fara a exista nici un fel de fundamentare cu privire la sursa banilor respectivi.Sigur ca ne dorim cu totii să crească salariile, dar un astfel de demers trebuie făcut în mod responsabil, pe baza unor analize serioase și a unei dezbateri de profunzime. Nu așa…, repede, în 24 de ore, cu încălcarea Regulamentului și fără o dezbatere reală, pe cifre. Liberalii, la fel de populiști ca PSD-ul, au votat legea deși la microfon au spus ca ar trebui să existe mai întâi o fundamentare!SUNT SINGURUL CARE A AVUT CURAJUL SĂ VOTEZE ÎMPOTRIVĂ! Am și luat cuvantul și am explicat de ce. Este deplorabil ca banii publici sunt gestionați într-un mod populist și iresponsabil după cum am văzut astăzi (nu pentru prima dată, desigur)…

Posted by Remus Cernea on Wednesday, November 11, 2015

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
15 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei

“[..]dacă sunteți bugetari vă frecați mâinile de bucurie, mai primiți bani de o pâine,” e o afirmatia care nu cred ca iti face cinste in calitate de “specialist în marketing online cu peste 8 ani de experiență în marketing și vânzări”. Poate din clientii tai posibili ar fi si bugetarii astia care se bucura ca au si ei bani de inca o paine. Dar ce sa vezi ei sunt nimicuri dupa rationamentele tale si altor gen, ei trebuie sa mance cu ratie, cu cartela la gramaj, ca na ei sunt doar animale, bine ca aparut facebook si marketingul sa va dea… Citește tot »

Ice Alinutza

Unele taxe și impozite pentru 2016 au crescut deja, înainte de această mărire. Creșterea de 10% nu face decât să “îndulcească” aceste creșteri. Dacă te informai ai fi văzut că prețul carburanților este prognozat să scadă atât datorită reduceri TVA la 20% cât și contextului internațional. Deci “umflarea” prețului ar putea fi făcută numai artificial de companii și nicidecum de stat și sper că dacă se va întâmpla acest lucru să își faca datoria organismele statului ce supraveghează acest segment. Preţurile alimentelor vor creşte în 2016 cu 6,2%, anticipează Banca Naţională, după o dinamică anuală de 6,3% la finele anului… Citește tot »

Ice Alinutza

“Dacă ești bugetar de ce ai avea nevoie de servicii de promovare?” Poate el sau alți “bugetari” mai au și afaceri personale private. La asta te-ai gândit? E cumva obligatoriu dacă ești “bugetar” să nu mai desfășori și alte activități?

Andrei

Dacă ești bugetar de ce ai avea nevoie de servicii de promovare?”..sa pp ca sunt un viitor client al tau si ca as avea nevoie de promovarea unei afaceri online. Serviciile tale le voi plati din salariul de “bugetar” – si apropo nu sunt bugetar. “Gândește înainte de a comenta.” asta da motto, pp ca cine nu cometeaza la articolele de pe blogul tau nu “gandeste”. Atitudinea ta ar fi demna de prezentata in cv cand te mai duci la vreo prezentare de marketing pt ca ai dreptate “Și fraierii ca mine țin economia în spate, nu bugetarii.”- deci doamna… Citește tot »

Andrei

“dacă mai aberezi iar cu marketing pentru bugetari rămâi fără dreptul de a comenta.”..asta e, ma duc in lumea mea, respect in rest. Scuza-ma ca am avut dreptul la o opinie…

Florina

Ca angajat la privat, trebuie sa demonstrezi intai ca meriti o marire de salariu. Si, desigur, angajatorul sa-si permita aceasta marire (business-ul merge tot mai bine, firma e profitabila etc.). De ce la stat sunt alte criterii de salarizare? Sotul meu a avut o colaborare cu o institutie de stat in urma cu niste ani. Venind din mediul privat (si eu si sotul meu am lucrat in sistemul bancar multi ani), a fost absolut socat vazand ce lentoare e la stat fata de privat. Adica nimeni nu se streseaza din niciun motiv, traseul unei hartii e lent, lent, nu exista… Citește tot »

Florina

Si mi-am amintit de analiza comparativa a salariilor bugetarilor in ultimii 10 ani, facuta de Moise Guran: s-au dublat!!

Florina

Aia intra in calcul la balanta comerciala, nu la buget. Din cate stiu, impozitarea se face la sursa.

Dar ajuta la mentinerea cursului de schimb.