fbpx

O mică ironie

Uneori lucrez în Corel cu afișe, broșuri, vectori, EPS-uri și alte minuni. De regulă sunt precaut, când știu că am terminat ceva important salvez documentul. Tot de regulă șterg back-up-ul pe care Corelul îl face automat fișierului pe care lucrez. Chiar mă enervează backup-ul ăla, nu înțelegeam ce rol are, mi se părea în plus. Vorba aia, eu știu să apăs CTRL + S.

În seara asta am lucrat vreo 3 ore în Corel. Am uitat să salvez ceea ce am făcut, cum făceam de obicei. La final am vrut să import un EPS în Corel, așa, de încheiere, după ce terminasem 99,9% din treabă. Normal, Corelul a crăpat, totul s-a închis. Am căutat cu ardoare backup-ul ăla care se făcea automat și care mă enerva. Normal, de data asta nu s-a făcut nici backup-ul. M-am uitat și în setările de salvare din Corel, era setat să salveze automat la 20 de minute fișierul pe care lucrez. Nu s-a întâmplat nici asta, am versiunea de ieri a fișierului pe care lucram.

Am mai căutat încă 30 de minute în fișierele din Temp, online și în Help-ul din Corel soluții de recuperare a ceea ce am lucrat. Normal, nu am rezolvat nimic.

Partea mișto? Am exportat un preview a ceea ce lucrasem într-un PNG, exact înainte să crape Corelul, ca să îl trimit clientului. Acum va trebui să reconstitui toată munca, bucată cu bucată, uitându-mă la o imagine.

Și-am mai pierdut încă 10 minute pe blog, ca să vă spun și vouă cum mi-a tras-o Corelul în seara asta. Ironic până la capăt.

Recomandă

5 Comentarii

  1. Ironia era să fi șters back-up-ul. Așa nu e nicio ironie. E doar o eroare a unui program 🙂
    Ideal e să apeși din când în când pe butonul de salvare, că uite, nici Corel-ul nu mai e ce era altădată! 🙂

    • @alex – nu pot, aparține clientului,
      @akbar – true, acum apăs pe Save la fiecare minut, plus că am setat salvarea automată să se facă la 5 minute.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *