fbpx

O rețea socială doar pentru noi doi?

Până anul trecut tendința în domeniul rețelelor sociale era să avem câți mai mulți prieteni. Se pare că în ultima perioadă lucrurile s-au inversat. Facebook permite maxim 5000 de prieteni, dar noile rețele sociale care apar merg pe principiul less is more.

Path, o rețea socială ce poate fi accesată doar de pe telefonul mobil, limitează numărul de conexiuni ce pot fi adăugate la 50, prietenii apropiați să spunem. Are versiuni atât pentru Android cât și pentru iPhone.

Pair, o altă rețea socială dedicată doar utilizatorilor de smartphone-uri, merge la extrem, fiind concepută ca o rețea pentru cupluri, adică poți adăuga o singură persoană, perechea ta, iar discuțiile nu sunt vizibile decât pentru voi doi. Deja are peste 200.000 de utilizatori, rețaua oferind și câteva facilități interesante, ca posibilitatea de a desena împreună sau thumbkiss (telefonul vibrează când ambii membri ai cuplului sunt conectați și apasă același loc de pe ecran).

În final principiul e acela, de a schimba prin intermediul internetului mesaje, video, foto, diferă doar mediul folosit și destinatarii. Pe Facebook am ajuns să avem mii de prieteni pe care nu îi cunoaștem, pe Path ar trebui să ne adăugăm doar prietenii foarte apropiați, iar pe Path doar jumătatea noastră. În teorie.

Totuși, cred că se exagerează. Oare nu va apare în curând și o rețea socială pentru o singură persoană, unde să scriem mesaje și să le citim tot noi?

Recomandă

4 Comentarii

  1. Reţea socială pentru 2 persoane? Haha, parcă o reţea de socializare însemna să socializezi cu alte persoane cu acelaşi interes, nu să socializezi cu iubita/iubitul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *