fbpx

O retea sociala pentru varsta a treia

Fapte

Cand vine vorba de retelele sociale in Romania, deja iti dai seama cum sunt impartite pe varste si categorii sociale.
Avem pustani care sunt utilizatori de Hi5 si Neogen, ii avem pe cei pasionati de Internet care stau pe Twitter (18.000 utilizatori) si Facebook si avem profesionistii care sunt pe Linkedin.

In S.U.A studiile arata ca utilizatorii Facebook sunt tot mai in varsta. In mai 2009 varsta medie a utilizatorului Facebook era de 26 ani, acum e 33 ani. Tinerii si cei care descopera acum internetul se indreapta tot mai mult spre Twitter, utilizatorul mediu avand varsta intre 18 si 24 ani.

Internetul la noi

Sunt cel putin 7,5 milioane de utilizatori de internet. Alte studii mai optimiste vorbesc de 10 sau chiar 12 milioane de romani pe net. Depinde cum sunt calculate numerele, dupa conexiuni sau dupa utilizatorii din fiecare locuinta cu acces la internet. Sa ramanem la cei 7,5 milioane. Studiile arata ca aproximativ 18-20% dintre utilizatorii de internet din Romania au peste 50 de ani, cel mai mult utilizand internetul cei cu varsta intre 18 si 34 de ani. Numarul lor e in crestere. In concluzie, avem cel putin 1,4 milioane de utilizatorii de internet in Romania trecuti de 50 ani.

O retea sociala pentru cei in varsta

Cei nascuti intre 1950-1960 nu au prea multe optiuni pentru petrecerea timpului online. Facebook si Twitter sunt pentru tineri, Neogenul si Hi5-ul abunda de pustani si fete dezbracate, ei unde ar trebui sa se duca pentru a socializa online, pe Sentimente.ro sau Netlog?? Stiu, cei trecuti de 50 de ani nu sunt la fel de multi ca tinerii care descopera internetul, dar numarul lor va creste, tot mai multe persoane de varsta a treia descopera avantajele unui calculator conectat la internet. Partea interesanta vine acum, astia de varsta a treia au o gramada de timp liber pe care il pot pierde, inclusiv pe net.

In S.U.A Eons este o retea sociala dedicata celor in varsta, generatiei nascuta intre 1946 – 1960. Eons are 830,000 vizitatori unici. Putin comparativ cu Facebook, dar totusi, vorbim de un site nisat, unde se pot promova produse dedicate celor de aceasta varsta, se pot realiza campanii speciale etc.

Ar prinde o retea sociala pentru cei in varsta in Romania?

De ce nu? Toti lanseaza retele sociale pentru profesionisti, pentru femei, pentru tineri, pentru trendinezi. Totusi, sunt 1,4 milioane de utilizatori de internet 50+ in dot ro.

O retea sociala cu o grafica simpla, cu butoane mari si intuitive, cu facilitati clare, unde cei in varsta ar putea sa discute despre pasiunile comune, despre familie, poate chiar si o rubrica de matrimoniale… eu cred ca ar avea sanse de reusita. Retineti, nu exista concurenta inca pe zona asta , iar sansele de reusita sunt egale cu cele ale lansarii unei retele sociale pentu tineri. Cine stie, poate investeste Fusu in asa ceva, macar sa acapareze atat pustanii cat si pe bunicii lor.

Recomandă

4 Comentarii

 1. ideea e tare conform statisticilor dar cum o sa arate status la genul asta de retea? “azi m-a lasat reuma putin” , “mi-a venit pensia, chef la mine” , “m-a inchis nepotu’ in casa”

  • Retelele de genul asta, din ce am vazut pe afara, nu se axeaza asa de mult pe statusuri ci pe dialogul dintre utilizatori. Forumuri, grupuri, fotografii, chestii din astea.

   Alte sugestii de status: tanar si nelinistit.

  • Stimate Domn,din fericire pentru toti,cei cuprinsi in nisa 1946-1960 sunt in numar mare persoane instruite si educate. Poate ai in preajma(vecin,ruda,etc) vreun semianalfabet(asta inseamna stie literele,stie sa citeasca, dar nu intelege aproape nimic) care nu poate fi
   reprezentativ pentru varstele in discutie. O persoana instruita stie ca nu trebuie sa limitezi sau sa opresti cunoasterea in decursul vietii.Deci mai cerceteaza subiectul pentru a-ti permite sa discuti.

 2. Ar fii bine.multe persoane vârstnice nu au cu cine ține un dialog.Nu toți vârstnici fără liceu sau universitate sunt semianalfabeți mulți știu să folosească un computer sau un telefon inteligent.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *