O să mor sărac, episodul 8972

Nu pot să mă plâng că o duc prost cu agenția sau cu viața în general, chiar din contră, dar nici nu pot zice că sunt bogat, și nici nu cred că voi ajunge prea curând. Și din discuțiile cu prieteni din jurul meu care au valori similare am ajuns la concluzia că sunt șanse mari să rămânem toți mai săraci, dar cu principii, și să dormim bine noaptea, chiar dacă nu avem decapotabile și case pe plajă. Știu, principiile nu țin de foame, dar eu cred că este și o cale de mijloc, să câștigi suficient de bine pentru a trăi decent fiind corect cu cei din jur, fără a minți sau înșela.

Pe online se trag și multe țepe, ăsta e adevărul. Majoritatea oamenilor sunt naivi și mulți chiar cred că poți face bani rapid, investești 5000 sau 10000 de euro în vânzarea de produse pe Amazon de exemplu, că tot sunt la modă cursurile pe tema asta, și după aia dai comandă din China și le vinzi americanilor chestii cu un preț de 20 de ori mai mare. Realitatea e că doar 1% reușesc, iar ceilalți 99% își pierd economiile și își strică viața. Dar cei care au dat-o în bară nu au curaj să iasă în față, de rușine.

Eu nu știu dacă aș putea face asta, să îi spun unui om fără să clipesc că dacă cumpără nu știu ce curs va putea lucra doar 4 ore lunar de pe plajă și se va umple de bani. Trebuie să ai obrazul gros, să nu te gândești la faptul că poate omul ăla își pune la bătaie viitorul familiei, doar pentru că tu l-ai vrăjit. Nu aș dormi bine noaptea.

Idem și când vine vorba de crearea de aplicații și platforme online sau tot ce ține de prezența pe internet, am văzut magazine online setate prost ce erau doar teme de Woocommerce cumpărate cu 50 de euro, pentru care clientul plătise mii de euro, sau magazine online ce nu puteau să vândă efectiv, dar care costaseră zeci de mii de euro, programare făcută de indieni cu picioarele. Sau aplicații mobile ce erau doar shortcut-uri către site-ul clientului.

La Advertica am refuzat clienți naivi ce voiau să investească zeci de mii de euro în proiecte cu șanse zero de reușită din start. Sigur, puteam să trăim  din banii ăia mult timp, clientul era dispus să riște, dar am refuzat și i-am explicat omului de ce nu va reuși, cu cifre.

Și sunt tot felul de oportunități de care aș putea profita ca să fac bani mai mulți. Dar parcă tot nu aș dormi noaptea bine, știind că cineva m-a plătit și eu nu i-am spus adevărul când am început colaborarea, ce îi pot oferi în mod real.

La voi cum e, vreți bani mai mulți sau nopți liniștite?

Recomandă prietenilor!
  • 28
  •  
  •  
  •  
  •   

Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
Notify of