fbpx

5 oferte de City Break la început de 2016. Bonus, sfaturi de călătorie

Nu e ușor să călătorești, să recunoaștem. Toate visele pe care le aveam când eram tineri, că vom bate lumea asta în larg și lat când vom avea bani, s-au schimbat când am realizat că tot timpul trebuie să facem un compromis. Ai timp, nu ai bani, ai bani, nu ai timp.

Din fericire, compromisul există, și se numește city break, excursia aceea pe care o faci când fugi trei zile cu avionul într-un oraș fain de afară, pentru a te întoarce înapoi cu bateriile încărcate. Nu e un concediu 100%, dar e mult mai ok decât să visezi un an întreg la o săptămână de vacanță. Și mult mai ieftin.

Prietenii de la Rolandia, o agenție de turism din Iași ce oferă nu doar destinații de vacanță, ci și consultanță pentru concediul ideal, mi-au trimis o listă cu oferte de city break actuale, rugându-mă să le aleg pe cele mai interesante.

Prin urmare, dacă aș prinde câteva weekenduri libere, aș trage o fugă în orașele de mai jos, mai ales că toate ofertele includ avion cu plecarea din Iași, pe lângă cazare.

Ofertă City Break Londra

Londra merită vizitată nu doar pentru Madame Tussauds, Buckingham Palace, Turnul Londrei sau British Museum, ci și pentru a vedea cum trăiesc englezii. Plus că îmi place accentul englezesc și calmul lor, tare mi-aș dori să mă molipsesc și eu de el.


Ofertă City Break Viena

vienaPe lângă Palatul Schonbrunn sau Opera din Viena aș vizita și clădirea Primăriei din Viena, Palatul Hofburg , Catedrala Sfântul Ștefan, plus că Viena e mai faină iarna decât vara, în opinia mea.

Ofertă City Break Munchen

munchen

Dacă tot suntem în zona germanică nu puteam rata oferta de city break pentru Munchen, unde merită vizitat Muzeul BMW și trebuie să ne pozăm în Marienplatz. Nu uitați de Castelul Neuschwanstein, îi va plăcea mai ales iubitei. Pentru gurmanzi recomand și Viktualienmarkt (piața de merinde).

Ofertă City Break Veneția

venetia

Ah, Veneția. Vă veți plimba cu gondola pe canale, veți face poze la Palatul Dogilor și în Piața San Marco și veți participa la Carnavalul de la Veneția, dacă mergeți până la sfârșitul lunii ianuarie.

Ofertă City Break Barcelona

barcelona

Nu puteam să ignor nici Barcelona, care merită vizitată în primul rând pentru Sagrada Familia. Catedrala lui Gaudi începută în 1882 nu e terminată nici acum, deși e senzațională. În 2026 ar trebui să arate așa:

În plus sigur veți vizita Centrul Vechi, Parcul Guell, veți merge cu telecabina din port pana la Montjuïc sau vă veți plimba pe Ramblas, strada fiind plină desaltimbancii, statui vii și alte atractii.

Să nu uit, dacă vă plac țările nordice și să conduceți Rolandia are și o ofertă faină pentru Islanda acum, circuit in insula de gheata si foc 8 zile, de la 939 de euro.

Recomandări mele pentru un city break reușit:

Luați doar micul dejun la hotel și încercați mâncarea locală
Aveți astfel ocazia de a putea vizita locurile toată ziua, de a încerca diverse restaurante la prânz și seara, ca să nu fiți legați de hotel. În plus, oricât de bună e mâncarea la restaurantul hotelului, simți mai bine pulsul orașului când mănânci împreună cu localnicii. Și aici încă o recomandare, nu alegeți neapărat restaurantele și pub-urile din zonele centrale, căutați recomandări de localuri pe Tripadvisor sau Yelp.

Faceți-vă planurile din timp
Trebuie să fiți organizați dacă vreți să vedeți obiectivele importante din fiecare oraș în 3 zile. Noi când am stat la Paris 3 zile aveam listă făcută pe zile cu toate obiectivele de bifat, știam ce fel de abonamente pentru transportul în comun să ne facem, cu ce să călătorim, aveam hărți offline descărcate. Durează 1-2 zile să te documentezi, dar merită, pentru că atunci când ajungi în orașul mult visat nu îți bați capul cu aspectele astea, ai tot timpul alocat pentru a explora. Nu uitați să vă lăsați câteva ore libere, sigur veți descoperi și alte locuri faine.

Călătoriți cu cât mai puține bagaje
Sunteți plecați pentru 3 zile, nu 3 luni, deci un rucsac mai mare ar trebui să vă ajungă pentru 2-3 schimburi de haine, cosmetice, gadgeturi și accesorii. De obicei majoritatea turiștilor ocazionali folosesc doar 50% din tot ce au în bagaje. Faceți o listă înainte de plecare cu tot ce credeți necesar și tăiați lucrurile inutile. Fetelor, se aude?

Nu umblați cu toți banii la voi
Sau cel puțin lăsați un card în camera de hotel cu niște bani pe el, pentru urgențe. Nu se știe niciodată când apare o problemă. În plus, nu țineți actele voastre la un loc cu banii.

Interacționați cât mai mult cu localnicii
Dacă puteți, încercați să găsiți un ghid local, multe orașe au chiar tururi gratuite ale orașelor, iar ghidul vă va arăta secretele orașului, locurile care nu sunt neapărat pe hărțile turistice, dar merită vizitate.

Faceți multe poze
Știu, se zice că trebuie să savurați clipa, să admirați priveliștea, dar după ce ați terminat de savurat și admirat faceți multe poze, să aveți ce privi când ajungeți acasă luni. Nu pozați neapărat destinațiile turistice, sunt mii de poze similare pe net, încercați să salvați cadrele care vă încântă vouă privirea.

Pierdeți-vă prin orașul vizitat
Da știu, am zis că trebuie să aveți planurile făcute, să știți ce locuri vreți să vizitați, dar pe lângă acestea e bine să explorați și locurile ascunse, și cea mai simplă metodă e să vă pierdeți pe strădute. Cât timp aveți un GPS sau o hartă vă descurcați să ajungeți înapoi la hotel.

Învățați 2-3 cuvinte în limba localnicilor
Poate părea o chestie măruntă, dar mereu am fost tratați cu zâmbete când spuneam Bonjour sau Grazie în loc să începem discuțiile direct în engleză, indiferent că vorbeam cu localnicii sau cei de la hotel, aeroport, soferul din autobuz.

Voi ce altă destinație ați adăuga pe listă, numai bună pentru un city break?

Articol sponsorizat de Rolandia. Serviciile oferite de Rolandia includ și nu se limitează la agenție de turism Iasi, consultant de vacanță, bilete concerte internaționale, sejururi, circuite, vacanțe personalizate, turism de aventură, vacanțe exotice și bilete de avion către orice destinație din lume.

Recomandă

5 Comentarii

  1. Multumim Marius pentru aceste ponturi, mi-as dori daca ai putea sa adaugi informatii mai dese si mai relevante pe optzile.ro, mi se pare un blog de calatorii foarte bun

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *