fbpx

Suntem și noi pe primul loc în UE pentru ceva – numărul de ore lucrate săptămânal

Începe și România să facă progrese în Uniunea Europeană, după 14 ani de la aderare. Nu am ajuns încă la salariile medii din UE, nu avem autostrăzile lor, sau toleranța și deschiderea societăților din Vest, dar le-am arătat că putem fi și noi primii, atunci când vrem.

Un român muncește în medie 40.5 ore pe săptămână, iar media pe Uniune e de 36,2 ore. Țările de Jos ar trebui să își trimită angajații la cursuri de pregătire în România, cu cele 29,3 ore lucrate săptămânal cred că o duc groaznic ca nivel de trai, ați văzut și voi ce săraci sunt cei din Amsterdam, au ajuns să umble numai cu bicicletele pe acolo.

Lăsând gluma la o parte, eu mereu am zis că nu trebuie să muncim mai mult, ci mai eficient. Acum câțiva ani, când am început să calculez cât valorează o oră din timpul meu și cât ar trebui să câștig în aceea oră pentru a trăi decent, am avut o revelație, că îmi vindeam timpul mult prea ieftin.

De asta zic, nu vă mai lăudați că munciți ore multe, a trecut vremea aia, nu vă ridică nici un șef statuie dacă vă sacrificați pe altarul muncii. Încercați să munciți mai bine și să fiți plătiți la valoarea muncii voastre. Dacă nu sunteți plătiți suficient aveți 3 variante, schimbați jobul, domeniul în care lucrați sau orașul.

Din studiul Eurostat, via Thomas

Voi câte ore lucrați, în medie, pe săptămână?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *