fbpx

Care e treaba cu blogurile astea?

Pai e un site unde poti scrie ce vrei tu…

Adica poti scrie orice?

Da, poti scrie despre ce iti place tie, despre pasiunile tale.

Aha, e usor, oricine poate sa fie blogger!


Discutie reala, purtata cu cineva. E adevarat, platformele de blogging au evoluat foarte mult, barierele tehnologice au disparut, practic acum oricine poate avea un jurnal pe internet, chiar daca nu are cunostinte puternice legate de internet si programare, webdesign etc. Oricine isi poate face un blog si poate sa spuna prietenilor… Ba, eu sunt BLOGGER!

Insa…daca va aflati in aceeasi categorie, inainte de a spune ca e usor, ca oricine poate sa fie blogger, faceti un mic test!

Incercati sa scrieti in fiecare zi, timp de o luna, un articol. Articolul sa fie de minim 500 de caractere, fara copy/paste sau stiri rescrise. Nici clipurile video preluate cu embed nu se pun. 30 de zile, 30 de articole originale, doar gandurile voastre despre ce vreti voi. Nici macar nu e nevoie sa le publicati pe un blog, puteti sa le scrieti intr-un document salvat in calculator Credeti ca veti reusi? Daca reusiti, cati oameni credeti ca vor fi interesati sa citeasca articolele scrise de voi? 1, 2, 10, 100?

E chiar asa de usor sa fi blogger? Pe termen scurt da, oricine poate sa isi creeze un blog si sa scrie 1-2-3-10 posturi. Pe termen lung rezista doar cei care chiar au ceva de spus, scriu frecvent si sunt pasionati, dornici sa comunice ceea ce stiu si sa interactioneze online cu alte persoane!

RECOMANDĂ
 •  
 •  
 •  
 •  
 •   
 •  

4 Comentarii

 1. E usor sa fii blogger. E greu sa te faci cunoscut si sa te mentii ca si un blogger bun. Eu nu m-am facut nici prea cunoscut si nici bun nu cred ca sunt, si totusi sunt blogger 😀

 2. eu o sa fac comentariu cu numarul 3 in care le pun pe cele doua de mai sus si completez cu parerea mea. asadar: e usor sa scrii despre nimicuri(chiar si zilnic), u usor sa te faci cunoscut(sa te promovezi, sa ai un numar de vizitatori destul de ok), e usor sa ai continut de calitate pentru o anumita nisa (a se citi si nivel de inteligenta al vizitatorilor).

  e greu sa nu te plictisesti si sa iti gasesti motivatie in a scrie.
  doar atat vad eu ca fiind greu acum.

 3. Eu scriu texte cam toată ziua și tot mi-e greu să îmi rup ceva timp ca să împărtășesc un articol pe blog. Ca să fii blogger ai nevoie de mai mult decât un calculator și o platformă de blogging:
  – timp;
  – pasiune pentru scris;
  – cunoștințe solide de limba română;
  – darul de a transmite un mesaj coerent unui public-țintă;
  – interacțiune cu ceilalți bloggeri și comentatorii;
  – sociabilitate în Offline.

  Probabil mai sunt multe care îmi scapă acum, însă e posibil să revin după ce beau o cafea.

Lasă un comentariu