fbpx

Parcă m-aș duce un pic în Ungaria

Apropo de ultimul clip de promovare al turismului românesc, uitați-vă un pic mai jos, să vedeți ce au scos vecinii unguri ca să atragă străini în țara lor. Voi în ce țară v-ați duce pentru prima dată, doar pe baza reclamelor?

Da, contează mult efectul ăla cinematic, tranzițiile, muzica, dar mai ales mesajul.

Atenție, nu am zis că România nu are cu ce să atragă turiștii din alte țări, ci că nu știm să ne vindem, să ambalăm frumos ce avem.

Recomandă

5 Comentarii

  1. WOW Hungary indeed! Absolut superb clipul si absolut superba Ungaria, nu doar Budapesta…
    Daca inca nu ai fost Mariuse, du-te!!!

  2. M-am născut și am trăit 18 ani într-un oraș cu cca 15% populație maghiară (în 1910 erau chiar 65%). Tatăl meu s-a născut la Budapesta (a fost un concurs de împrejurări, bunicii mei – români – s-au refugiat 4 ani în Ungaria în timpul războiului), dar eu n-am învățat niciodată mai mult de 20 de cuvinte în maghiară, nici de la tata, nici de la bunica, care învățaseră de nevoie. Enfin, am divagat puțin.
    Însă ceea ce am apreciat mereu la conaționalii maghiari (colegi de școală, prieteni, vecini) a fost unitatea comunității lor, mult peste media românilor. Indiferent ce râci or fi fost între ei, în exterior se vedea cum toți trag la aceeași căruță.
    În 1997 am stat vreo săptămână în Budapesta și am vizitat orașul, dar și regiunile mai cunoscute (inclusiv lacul Balaton – ”marea” lor, de fapt o baltă frumos amenajată). M-a impresionat peste măsură felul în care știu să facă turism și promovarea tradițiilor.
    Mi-a plăcut mult clipul de promovare (deși abia acum am ajuns să-ți citesc articolul). E o lecție excelentă de ”how to” pentru noi, românii. Care mergem la târguri internaționale de turism, dar uităm să ne plătim standul (vezi târgul de la Londra din 2018) sau avem niste standuri jalnice, neatractive si cu mesaje cu gafe (Berlin, 2018).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *