fbpx

Pensiunea Viorica Pomohaci-Orata, Fundu Moldovei

Recomand pensiunea pentru cei care vor sa scape de grija orasului, de stresul cotidian, pentru cei care vor sa redescopere natura. Casa arata la exterior mai degraba ca un muzeu, gazdele sunt primitoare iar ambianta generala te indeamna sa gasesti motive pentru a ramane cat mai mult acolo, intre munti, departe de agitatia cotidiana.

Adresa: comuna Fundu Moldovei, judeţul Suceava, chiar langa Manastirea Orata.
Telefon: 0727442670

Cum ajungi acolo?
Mergand inspre Botus faci la stanga pe un drum de tara, mai parcurgi vreo 4 km (pe jos sau cu masina) si ajungi la manastirea Orata. Chiar inainte de manastire vezi in dreapta o casa, la vreo 500 metri de drumul principal. Acolo locuieste Viorica Phomohaci impreuna cu Dana Pomohaci si sotul ei. Practic te aflii in creierii muntilor, unde aerul e curat, linistea e liniste iar natura te inconjoara din toate partile.

Din ce am inteles, pensiunea a fost amenajata cu ajutorul Fundatiei, care actioneaza in zona Fundu Moldovei pentru dezvoltarea turismului local.

Facilitati
Impreuna au amenajat o casa primitoare de oaspeti, care imbina traditia locului cu comfortul modern. La etajul casei sunt 4 camere, fiecare cu o baie proprie, unde pot locui opt oameni. La parter este “livingul”, cu bucataria si locul de luat masa.

La exterior sunt mese din lemn, un loc de joaca pentru copii, in spatele casei se afla un bazin pentru cresterea pestilor iar de jur imprejurul casei gasesti multa verdeata si multe, multe flori.

Tarife
Dana mi-a povestit ca 100 lei de persoana/zi sunt suficienti nu doar pentru a dormi, ci si pentru a mananca si bea dupa pofta inimii, oaspetii find rasfatati cu paine de casa, sirop de brad si preparate traditionale.

„Ideea e ca oamenii sa afle si sa inteleaga ce facem. Noi nu vrem sa facem pensiuni cu aspect traditional. Noi facem case de oaspeti si vrem sa recuperam tot ce tine de lumea veche, dar sa avem si confortul lumii de azi, discret mascat: centrale termice, electricitate, apa calda. Si se poate! Cine vine la noi, doarme in lenjerie tesuta la razboi, este servit cu dulceata de prune cu nuci si sirop de brad, mananca paine coapta in cuptor traditional. Cine vine la noi e oaspete, nu client. Intra ca intr-o casa taraneasca autentica, in care omu’ da ce are mai bun. Ca asa e pe la noi.”

(Dana Pomohaci, 25 de ani)
Sursa citatului

Recomand pensiunea pentru cei care vor sa scape de grija orasului, de stresul cotidian, pentru cei care vor sa redescopere natura. Casa arata la exterior mai degraba ca un muzeu, gazdele sunt primitoare iar ambianta generala te indeamna sa gasesti motive pentru a ramane cat mai mult acolo, intre munti, departe de agitatia cotidiana. Cat despre peisaje, va las pe voi sa le descoperiti!

Fotografii pensiune Orata

Video

Localizare pe harta

View Pensiunea Viorica Pomohaci-Orata in a larger map

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *