Pliantele electorale sunt demodate

Dacă locuiți în România cu siguranță nu ați scăpat sau nu veți scăpa în perioada următoare de asaltul electoral. Veți fi atacați pe stradă, în piață, prin magazine sau chiar în scara blocului de echipe de la diferite partide, care vor să vă dea pliante, vor să vă convingă că al lor candidat este alegerea perfectă. Dacă aveți noroc, poate veți primi și un pix sau o brichetă ca șpagă. Dacă nu, veți primi doar pliantul.

Totuși, să nu vă bucurați prea tare când primiți pliantele. Trebuie să vă spun cu regret că ele sunt depășite. Nu știu ce fac alți politicieni ce doresc fotoliul de primar prin alte orașe, dar la Bacău se poartă cărțile electorale. Cărți, nu pliante, da? Cu ce am făcut, cu ce vom face, cu poze, cu povești frumoase, cu toate ingredientele menite să convingă alegătorul.

Până acum am primit cărți electorale de la Romeo Stavarache, primarul actual, și Dumitru Sechelariu, fostul primar ce și-ar dori să revină în joc. Prima carte are vreo 150 de pagini și e realizată atent, atât din punct de vedere al materialelor folosite, fotografiilor, copywritingului și așezării  textului, adică cartea chiar te convinge că Stavarache e tipul cel bun, dacă tocmai ai ajuns în oraș și vrei să mergi la vot.

A doua are doar vreo 20 de pagini, cât o broșură mai groasă, iar mesajele sunt forțate, de exemplu pe ultima pagină mesajul este: ACUM aveți nevoie de mine! Deh, fiecare după posibilități și buget de campanie, partid, sprijin. Poate e doar o coincidență faptul că Sechelariu a distribuit o carte după ce a apărut cartea lui Stavarache, pe care a criticat-o.

Oricum, ideea e că dacă mai primiți pliante pe stradă ar trebui să știți că sunt depășite, demodate, se poartă cărțile acum, să aibă alegătorul ce citi în clipele de reculegere.

Sunt curios, oare ce vom primi peste 4 ani?

Recomandă prietenilor!9
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
cosmin.vaman
Member
cosmin.vaman

Peste 4 ani, ca si acum, 4 ani, ca si in momentul asta o sa primim fix ce primim de fiecare data. Daca ma intelegi, ca mai explicit de atat nu e frumos sa scriu 😀

cipoc
Vizitator

ipaduri cu programa electorala pe ele:))

D-Petre
Vizitator

Din pacate, indiferent ce primim de la “catindati”, mai devreme sau mai tarziu tot noi le platim.

Sakin
Vizitator

Cred ca Cipoc are dreptate:)). Ipadurile sunt scumpe, dar cu un kindle tot ne alegem=))

zen
Vizitator
zen

pare fain, poate il trimit si pe mail in pdf 😀 …oricum prea relevant nu e ce promisiuni face un om, atat timp cat nu exista un sistem mult mai transparent in care sa verifici exact ce face / de ce face si cu cati bani face primarul ceva, e aproape irelevanta orice alta discutie;
dinainte nu poti sti ce va face un om iar fara un grad ridicat de transparenta nu stii daca a facut bine ce a facut sau a taiat frunze la caini

Alina
Vizitator

Ceea ce este “impresionat” la “jurnalul de primar”(in afara de cele expuse deja de tine ) este modul de primire/oferire a cartii.
La usa, s-a sunat frumos, s-a vorbit frumos iar albumul era bagat intr-o punga alba, simpla, de hartie(bio) si fara personalizare, identica de altfel cu cea a lui Seche, care era insa personalizata cu numele lui.
Si uite asa s-a ajus la “jurnal de primar”.
Ma bate gandul sa-mi scot si eu o carte…”de mamica”!;) Asta asa ca o gluma!

aici e numele celui care comenteaza
Vizitator

In genere, politicianul merge pe cararile batute de marketing. Adica ulei, zahar, sacosa, etc la categoria utile si pe pliante electorale. Adica povesti muritoare pe hartie. Nu ptr ca si-ar dori dar si ceilalti asta stiu si asta fac. Daca da concurenta o punga atunci da si el, eventual una mai mare, chiar daca ar mai putine in ea. Daca ceilalti tiparesc “materiale” adica fac si imprastie niste pliante atunci baga si el tiparituri. Un lucru stiu, ca trebuie sa le ceri banii inainte, nu ptr ca ar fi curve ci ptr ca vor fi castigatori si invinsi. Iar invinsilor… Citește tot »