Hai să nu ne mai plictisim așa de mult

Mă uitam zilele trecute că pe Facebook o mulțime de oameni se plâng de plictiseală, că s-au săturat de tot, că nu au ce face, din astea. Evident, cei mai mulți sunt tineri, vârsta în jur de 20 de ani, când ai foarte mult timp liber la dispoziție și în loc să faci chestii utile freci menta.

Totuși, eu cred că nici la 20 de ani nu mă plictiseam prea mult. Încercam să îngrămădesc în 24 de ore și școala, și jobul, și proiectele extra, și uneori noaptea mai apucam să ies și la un suc sau o bere.

Acum avem atât de multe opțiuni și posibilități, încât a te plânge de plictiseală e chiar ciudat. Ok, dacă ești tânăr nu ai prea multe obligații și timpul liber există mereu, de regulă. Poate că nu ai nici prea mulți bani, de aceea simți că te plictisești, pentru că toate chestiile faine de făcut costă. E greșit.

Pe internet sunt o mulțime de articole interesante despre orice, și nu sunt greu de găsit. Nu mai zic de documentare gratuite pe Youtube, de Wikipedia, de rețelele sociale care pot fi folosite și pentru a comunica mai rapid cu ceilalți, nu doar pentru a pierde timpul aiurea.

Offline veți avea surpriza că se găsesc o mulțime de evenimente faine, multe din ele cu acces gratuit, e suficient să cauzi pe site-urile de profil. Lansări de carte, expoziții, târguri, conferințe, workshop-uri gratuite (nu înseamnă că toate sunt bune), ideea e că trebuie să stai ascuns într-un sat de munte ca să te plângi că nu găsești nimic interesant de făcut.

Dar Marius, eu vreau să călătoresc, și turismul costă, nu știi?!? Ei bine, un cort nu e chiar așa de scump, câteva conserve se găsesc și ele, iar dacă ești tânăr și student probabil încă mai ai reducere la tren, deci poți ajunge oriunde prin țară destul de ieftin. Sunt atâtea locuri faine de văzut în România încât e păcat să stai un weekend în casă, dacă ai timp liber. Dacă vrei hotel de 4 stele și un chef francez care să îți gătească e altă discuție, dar eu când eram la 20 de ani mă mulțumeam cu puțin.

Ce vreau eu să zic este că dacă ești tânăr și te plictisești ar trebui să rezolvi asta rapid, pentru că anii vor trece rapid și te vei trezi la 35-40 de ani visând la zilele când credeai că tot timpul din lume e al tău. Nu mă plâng, mi-am construit viața așa cum am vrut, doar că e trist să vezi tinerii cum se plâng de plictiseală, când lumea poate fi a lor. Vreau și eu o zi în care să nu fac nimic, donează cineva? 🙂

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
2 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Adi

Vine și vremea când nu vom mai avea timp să ne plictisim.

GiGel

de fapt au prea putini bani, nu exista sa ai destui bani si sa te plictisesti, cel putin nu inainte de 30.