Poate că o ducem prea bine

Apropo de panica declanșată de Coronavirus și ce putem face ca să ne pregătim pentru momentul când virusul ajunge în România, mă gândeam că e trist ce se întâmplă la nivel mondial, e trist și că presa dezinformează foarte mult populația, dar poate asta ne va ajuta să ne resetăm un pic prioritățile. Ca societate am devenit foarte ignoranți la nevoile celor de lângă noi, suntem egoiști, alergăm mereu după bani, averi, visăm la stilul de viață promovat de vedete și filme, uitând că lucrurile importante sunt familia, timpul petrecut cu cei dragi, pasiunile, pe care le avem deja.

Era zicala aia, vremurile grele scot la iveală liderii puternici, oamenii puternici duc societatea spre vremuri bune, vremurile bune conduc la apariția unor lideri slabi. Dacă ne uităm un pic la nivel mondial vedem că sunt o mulțime de oameni slabi ce au ajuns la putere, și ei sunt oglinda societății. Am ajuns comozi, comandăm mâncarea acasă că e greu să gătim 20 de minute, ne suim în Uber pentru 500 de metri, ne creștem copilul cu bone și noi îi vedem doar noaptea, când dorm, iar în vacanțe nu avem timp să ne relaxăm, suntem stresați de ce urmează să facem când revenim la muncă. Vremuri ca astea poate ne fac să ne dăm un reset, să ne întrebăm ce contează.

Bonus, căutați informațiile reale despre Coronavirus, nu știrile false postate pe site-uri anonime sau pagini de Facebook dubioase. Cea mai bună pregătire e să ne asigurăm că suntem sănătoși, noi și cei apropiați. Un rezumat bun al situației actuale aici.

Recomandă prietenilor!
  • 13
  •  
  •  
  •  
  •   

2
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Doc
Vizitator
Doc

Bune și practice sfaturile ,dar câți crezi că vor ține cont de ele? Mulți români se cred autoștiutori deși habar nu au pe ce lume se află.