fbpx

Povești cu termopane pentru premii de milioane

Unul dintre cele mai importante lucruri când vine vorba de confortul de acasă este calitatea ferestrelor și ușilor. Am trecut prin atâtea apartamente cu probleme de-a lungul timpului, încât atunci când ne-am așezat în sfârșit la casa noastră primul lucru pe care l-am schimbat au fost termopanele, atât la camere cât și la balcon. Ne-a costat un pic, dar am investit în materiale de calitate, pentru că știți cum se spune, suntem prea săraci ca să ne permitem lucruri ieftine.

veka_termopane_balcon

VEKA are în perioada asta un concurs fain legat de termopane, unde puteți câștiga unul din cele 4 vouchere în valoare de 1000 de euro, voucher cu care puteți să vă schimbați ferestrele sau termopanele actuale cu niste ferestre adevarate, cu profile VEKA clasa A. Tot ce trebuie să faceți este să intrați luna asta pe pagina concursului, Schimba vechiul cu VEKA, și să spuneți ce vă nemulțumește la ferestrele pe care le aveți acum. În fiecare săptămână se acordă prin tragere la sorți unul din cele 4 vouchere, pe care îl puteți folosi la partenerii VEKA din țară până la sfârșitul anului. E simplu, nu?

Aș vrea să vă spun și eu câteva povești cu termopane, pentru că am o mulțime, adunate din apartamentele pe unde am stat cu chirie de-a lungul timpului în studenție.

Cel mai memorabil a fost apartamentul de la etajul 4, unde ferestrele și ușa din lemn erau așa de stricate la sufragerie încât iarna îngrămădeam pături și covoare pe lângă uși și geamuri ca să nu se deschidă singure și să nu iasă toată căldura din casă, iar căldura iarna nu era niciodată suficientă, țineam un calorifer electric mereu pornit pe lângă căldura din caloriferele CET.

A mai fost și apartamentul de la etajul 8, unde dacă ieșeai pe balcon trebuia să te ții bine de ceva ca să nu amețești sau să cazi, pentru că nu erau geamuri de nici un fel, nici nu mai zic de termopane. Da, priveliștea îți tăia respirația, mai ales când te uitai în jos.

Să nu uit apartamentul de la etajul 1, unde trebuia să deschid ușile sau geamurile cu dexteritatea unui magician pentru a nu îl trezi pe colegul din cealaltă cameră, așa de tare scârțîiau toate. Tot aici dormeam cu dopuri în urechi, pentru că nu era nici o diferență între zgomotul de afară și cel din casă, iar trenul se auzea de parcă locuiam în gară. De fapt eram la câteva sute de metri.

Ultimul e apartamentul actual, care atunci când ne-am mutat avea uși din alea vechi de acum 30 de ani, din pal presat, ce se închideau doar dacă știai anumite mișcări, iar balconul avea o structura din fier pentru geamuri, așa de deformată încât ochiurile de sticlă se spărgeau singure.

Din fericire, eu nu mai am de spus povești nefericite cu ferestre și termopane. Problemele mele au încetat când am schimbat în apartament toate ferestrele și ușile exterioare cu termopane. Am investit peste 1500 de euro în ferestre și uși de calitate, tocmai pentru că mi-am dat seama de-a lungul timpului cât de mult contează o fereastră bună pentru confortul fizic și moral. Dormi mai bine când ai ferestre bune care te izolează fonic și termic, casa e mai caldă iarna și mai răcoroasă vara, ușile se deschid mai ușor, camerele și balconul arată mult mai bine și ai o senzație generală de confort sporit.

Poate că nu aveți toți posibilitatea de a vă schimba ferestrele sau termopanele chiar acum, deși sunteți sătuli de ele. Ferestrele de calitate costă, chiar dacă investiția merită fiecare bănuț și se amortizează în timp. Tocmai de aceea vă recomand concursul VEKA. Scrieți aici ce vă nemulțumește la ferestrele actuale și puteți câștiga luna asta unul din cele 4 vouchere de 1000 de euro, pentru ferestre adevărate.

Voi ce întâmplări cu termopane aveți de povestit? Nu îmi spuneți că ați stat toată viața în apartamente de lux, cu geamuri și uși impecabile.

Recomandă

11 Comentarii

 1. Eu as fi pus pe formular si optiunea Trece vantul prin ele, de fapt chiar asa citisem initial. am vazut la viata mea destule ferestre gata sa cada la prima adiere, mai ales prin camine. Chiar, daca se baga un student in concurs si castiga oare ii schimba geamurile de la camera de camin? 🙂

 2. In Bacau n-au. I-am cautat acum vreo 2-3 ani, am vorbit chiar cu cineva de la ei, de la vanzari, că distribuitorul lor fusese Consizo Serv, dar nu se mai ocupa cu asta. Ca-n România, nu m-au mai sunat nici sa-mi facă o calculație, nici să-mi spună „pa, la revedere”.

 3. Pot spune ca profil trocal a facut toti banii cu mici exceptii csi anume geamul care imi face zile fripte si acum, vara se incalzeste pe interior foarte mult. sper sa le schimb cat mai curand.

 4. La bucatarie era sa cada de cateva ori,pe balcon intra apa pe unde vrea si in sezonul rece nu se mai incuie cu cheia

  • Nope, am schimbat domiciliul în alt oraș, unde am primit un apartament pe care l-am renovat de la zero, inclusiv termopane. Dar în 2008 eram la un pas să fac creditul.

 5. Buna!

  Asta ma face sa imi aduc aminte de termopanele de acum 12 ani. Pe atunci erau un lux, acum sunt accesibile aproape oricui. Am schimbat termopanele acum 3 ani, nici nu se compara cu cele de acum 12 ani, e cu totul o alta diferenta.

  Multumesc…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *