fbpx

Social media adesea diminuează dorința de interacțiune fizică cu alte persoane, deoarece avem senzația că oricum vorbim toată ziua cu prietenii pe Messenger, vedem ce mai facem unii și alții pe Facebook, ce rost are să ne mai vedem la un suc sau să luăm masa împreună sau să facem o ieșire din oraș? În realitate însă social media te poate izola, dacă nu știi să o folosești cum trebuie. Remarc asta mai ales la adolescenți, stau toți în grup, dar cu ochii în ecran. Împreună, dar separați. Și cred că mulți nu mai facem diferența între prietenia offline și cea online. Diferența între prietenii din viața reală și prietenii din rețelele sociale e simplă – cu prietenii din viața reală, din offline, te știi mult mai bine, tocmai pentru că ai avut interacțiuni offline cu ei, ai amintiri comune.

Nu zic că social media e rea, dacă o folosești cum trebuie te poate ajuta să îți faci prieteni noi, dar pericolul este că avându-i pe toți aproape, la un clic distanță, de multe ori avem tendința să nu mai păstrăm legătura și fizic. Eu încerc să aplic cât pot chestia asta, ok, ne folosim de rețelele sociale și aplicații pentru a comunica, dar când am ocazia încerc să mut discuțiile astea offline, tocmai pentru a le întări. Am mulți prieteni cu care ne-am cunoscut inițial online, dar am strâns legăturile tocmai pentru că ne-am întâlnit și față în față, am discutat, am schimbat experiențe, am legat amintiri.

Mulți tineri nu mai simt nevoia de a ieși în oraș, de a socializa cu alții, tocmai pentru că sunt mereu conectați și au impresia că interacțiunea din rețelele sociale poate înlocui contactul fizic, interacțiunea offline cu ceilalți. Dar nu e așa, internetul și rețelele sociale ne ajută să comunicăm , să păstrăm legătura cu prietenii aflați la distanță, dar nu pot înlocui o cafea față în față, o discuție, un zâmbet. Dacă aveți oameni cu care nu v-ați mai întâlnit de mult dați-le un telefon, planificați ceva împreună.

Și Casey are un blog pe un subiect similar, social media îi determină pe oameni inclusiv să nu mai facă sex. E un pic cam trist, în epoca în care agățatul se face cu un buton, 23% dintre americani zic că nu au mai făcut sex de un an.

2 Comentarii

  1. Postolachi Dumitru Răspunde

    Partea cu SEX-ul eu nu pot să o înțeleg… suntem noi mai old school dar totuși… nimic nu se compară cu o partidă nebună de… șah mat 🙂

    Mă rog, gusturile nu se discută…

Lasă un comentariu