fbpx

Lenovo ThinkPad T480S review – un ultrabook fain pentru afaceri

Mereu am fost fascinat de gama ThinkPad, chiar și după ce Lenovo a cumpărat brandul de la IBM și au început ei să producă laptopurile astea. Din fericire nu le-au stricat, ba pe alocuri chiar au venit cu îmbunătățiri. Nu zic acum că sunt perfecte, însă dacă nu ești în barca Apple dar totuși vrei să muncești de oriunde, deci cauți un laptop foarte ușor, cu baterie bună,  rezistent la șocuri și care să se miște rapid, atunci s-ar putea să te tenteze un ThinkPad. Știu de Dell XPS, de Asus Zenbook, dar tot ThinkPad e etalonul de sus pentru mine.

După 7 ani de tras tare de un Lenovo Ideapad Y570 care m-a slujit cu brio (am schimbat doar un hard-disk la el în perioada asta), am zis că e cazul să trec la nivelul următor.

Nu am încă bani pentru X1, tatăl și mama ThinkPad-urilor, dar mi-am permis un ThinkPad T480S cu procesot I7, SSD DE 256 GB, 8 GB memorie RAM, ecran mat cu rezoluție full HD și tastatură iluminată, cam cea mai apropiată variantă de ce voiam eum la un buget un pic mai mic, mergând pe ideea că bag mai mulți bani acum, dar voi trage de el câțiva ani. Și nu am fost dezamăgit de alegerea făcută, e tot ce aveam nevoie și cântărește doar 1,3 kg.

După vreo 2 săptămâni de utilizare pot să zic că nu am ce să îi reproșez: zbârnâie printre programe, browsere, editare grafică sau video, pornește rapid, bateria ține undeva între 5 și 10 ore, e subțire, finuț, ușor de luat cu mine peste tot. Cam asta voiam, mobilitate și performanță, și am primit din plin.

  • Ecranul e ok, mat, pot să îl folosesc și afară în bătaia soarelui, rezoluție full HD, culori echilibrate.
  • Bateria e ok, la birou de la 8 dimineața am tras de el până ora 1, când mi-a amintit să vrea totuși niște curent peste vreo oră, că era pe mod performanță.
  • Construcția e solidă, nu am făcut teste extreme cu el dar balamalele cred că rezistă mult și bine, plus carcasa aia din aliaj cu titaniu și ce mai are el, când pun mâna pe el știu că e rezistent.
  • Tastatura reacționează repede, e precisă și răspunde rapid la comenzi, după 2 zile deja tastez mai repede decât aleargă Bolt, eu sunt genul care scriu fără să mă uit la taste, contează mult ca butoanele să reacționeze instant. Bonus iluminarea pe timp de noapte, că îmi vin multe idei bune și noaptea.
  • La 1.3 kg nu am ce să îi reproșez la greutate, eu eram obișnuit cu 3 kilograme de laptop după mine mereu, acum mă simt ca un fulg.

Știu, prețul e mare, dar eu văd asta ca pe o investiție în productivitate. Dacă îmi trebuia un laptop doar pentru filme, editat documente și browsing cumpăram ceva până în 2000 de lei, dar eu vreau să fie și rezistent, să pot lucra concomitent pe mai multe programe, să fac și un pic de editare, să țină și bateria bine, și să nu am grijă de laptop de parcă ar fi un bibelou. De aia am ales ThinkPad T480S, știu că își va scoate banii, și în majoritatea zilelor am nevoie de el minim 8 ore.

Cam astea au fost criteriile când am ales noua jucărie, dacă știți un alt ultrabook sau alt brand de laptopuri care bifează toate condițiile de mai sus, în aceeași zonă de preț, lăsați un comentariu, poate mai învăț și eu lucruri noi.

O recenzie video profi găsiți mai jos, făcută de oameni care se pricep mai bine ca mine.

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *