fbpx

În preajma Black Friday ne-am dat seama că nu facem față cu un singur laptop pentru școala online și m-am uitat pe ofertele pentru laptopuri, mai exact căutam un ultrabook. Nu am avut nici o șansă să prind laptopurile din promoțiile eMag, dar am reușit să cumpăr un Lenovo IdeaPad 3 14IIL05 la 1600 lei pe PCGarage. Acum văd că nu mai e pe stoc, și alte magazine îl vând cu peste 2500 de lei, dar dacă îl prindeți sub 2000 să știți că e un laptop bun pentru școala online, birou, merge și pentru unele jocuri mai simple.

Lenovo ideaPad 3 e un ultrabook cu ecran de 14 inchi mat, full HD, procesor Intel® Core™ i3-1005G1, 4GB memorie RAM și SSD de 256 GB.

În principiu l-am ales pentru că e destul de subțire, adică 1.6 kilograme, dar specificațiile sunt ok, rezoluția e bună ca să nu își strice ochii fetele privind jumătate de zi ecranul, iar procesorul e destul de rapid ca să facă față la Chrome, Office, multimedia. A contat și portabilitatea, e mic și elegant, personal sunt fanul dispozitivelor pe care le poți lua cu tine peste tot ca să îți faci treaba.

După mai bine de o lună suntem mulțumiți de el. I-am cumpărat și instalat Windows 10 Pro cu licență, nu se blochează deloc, bateria ține peste 5 ore, și în general e ce trebuie.

Are și niște minusuri: carcasa e din plastic finisat cu aspect metalic, iar webcam-ul cred că e VGA, dar le știam pe astea de la început (este aici un test foarte detaliat), în 1600 lei nu era nici o alternativă mai bună atunci.

Dacă vreți ultrabook-uri pentru birou, editare video, editare grafică, alte nebunii și aveți buget eu recomand gama Thinkpad de la Lenovo, de anul trecut folosesc T480S, de care sunt foarte mulțumit.

1 Comentariu

Lasă un comentariu