fbpx

Ultrabook Lenovo ideaPad 3 review – ok pentru școală și birou

În preajma Black Friday ne-am dat seama că nu facem față cu un singur laptop pentru școala online și m-am uitat pe ofertele pentru laptopuri, mai exact căutam un ultrabook. Nu am avut nici o șansă să prind laptopurile din promoțiile eMag, dar am reușit să cumpăr un Lenovo IdeaPad 3 14IIL05 la 1600 lei pe PCGarage. Acum văd că nu mai e pe stoc, și alte magazine îl vând cu peste 2500 de lei, dar dacă îl prindeți sub 2000 să știți că e un laptop bun pentru școala online, birou, merge și pentru unele jocuri mai simple.

Lenovo ideaPad 3 e un ultrabook cu ecran de 14 inchi mat, full HD, procesor Intel® Core™ i3-1005G1, 4GB memorie RAM și SSD de 256 GB.

În principiu l-am ales pentru că e destul de subțire, adică 1.6 kilograme, dar specificațiile sunt ok, rezoluția e bună ca să nu își strice ochii fetele privind jumătate de zi ecranul, iar procesorul e destul de rapid ca să facă față la Chrome, Office, multimedia. A contat și portabilitatea, e mic și elegant, personal sunt fanul dispozitivelor pe care le poți lua cu tine peste tot ca să îți faci treaba.

După mai bine de o lună suntem mulțumiți de el. I-am cumpărat și instalat Windows 10 Pro cu licență, nu se blochează deloc, bateria ține peste 5 ore, și în general e ce trebuie.

Are și niște minusuri: carcasa e din plastic finisat cu aspect metalic, iar webcam-ul cred că e VGA, dar le știam pe astea de la început (este aici un test foarte detaliat), în 1600 lei nu era nici o alternativă mai bună atunci.

Dacă vreți ultrabook-uri pentru birou, editare video, editare grafică, alte nebunii și aveți buget eu recomand gama Thinkpad de la Lenovo, de anul trecut folosesc T480S, de care sunt foarte mulțumit.

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *