fbpx

Cum să nu îți iei țeapă când comanzi online

Încă sunt persoane care comandă pentru prima dată pe internet în România, și ajung să fie dezamăgite de timpul de livrare, curieri, calitatea produselor sau seriozitatea vânzătorilor. Ce propun eu este simplu, o soluție ca să NU îți iei țeapă când comanzi pentru prima dată de la un magazin online din România – plătește la livrare.

Știu că nu e ceea ce vor să audă magazinele online și cei ce trag să crească piața, știu că ar fi frumos să plătim toți online cu cardul, dar adevărul e că au apărut așa de multe magazine online sau firme anonime ce vând prin marketplace-uri încât cea mai simplă variantă ca să primești produsul comandat, eventual și în termen util, este să plătești la livrare.

Dacă comanzi de 1-2 ori de la același magazin online și vezi că e ok, ajungi să ai încredere în aceea firmă, atunci da, plătește cu cardul, de exemplu pe eMag, PCGarage, F64, EvoMag, FashionDays, Libris, Elefant, Catmobile, MobileDirect, Gsm.net și alte câteva magazine mari nu am probleme să plătesc cu cardul (dacă produsul e vândut direct de ele), deoarece le-am tot testat și nu am avut surprize.

În rest prefer să plângă comerciantul că a întârziat curierul sau că nu a ajuns coletul la mine sau că a uitat să îl trimită sau că s-a pierdut pe drum, decât să mă rog eu de ei, pe banii mei.

Evident, asta nu înseamnă că nu trebuie să cercetezi ce e cu acel produs, să citești recenziile, ce spun alți clienți, dacă merită sau nu cumpărat. Ca regulă de aur, dacă ceva e prea ieftin față de alternativele similare. vei fi dezamăgit de calitate.

Cât despre țepele de pe OLX, adevărul e că mai puțin de jumătate dintre cei care vând sau cumpără de acolo sunt oameni serioși, restul caută chilipiruri sau vor să țepuiască, să facă combinații. Nu am cumpărat niciodată ceva ce părea suspect de ieftin, nu plătesc nimic în avans, doar cu plata ramburs și verificare coletului, iar dacă am avut de vândut ceva am preferat să vând local și să mă văd cu clientul, chiar dacă am vândut la un preț mai mic. Și ghici ce, nu mi-am luat țeapă.

Voi cum procedați când cumpărați online, plătiți cu cardul sau doar cash la livrare?

Recomandă

2 Comentarii

  1. Exact la fel procedez si eu si de cativa ani(de cand am prins gustul platilor cu cardul).
    Daca comand ceva pentru prima data de la x si y site si nu cunosc nicio informatie despre ei atunci prefer sa platesc cash la livrare,in rest cum sunt altex,emag si lista continua…platesc doar cu card. Mai ales la eMAG unde mi’am salvat si 2 carduri pe cont(recunosc la inceput eram sceptic sa imi salvez cardul pe undeva) dar in cazul eMAG imi place ca daca fac retur la ceva banii imi intra instant napoi.
    Cat despre OLX… eu niciodata nu am platit ceva in avans,am cerut daca a fost livrare cu verificare si plata dupa. La fel procedez si eu cand vand ceva si am vandut ceva pe OLX,am oferit livrare cu verificare si apoi sa plateasca. Dar da,din pacate sunt foarte multi tepari si neseriosi pe OLX. So…bun articolul. Sanatate! 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *