Știm că bătrânii se uită la televizor, dar ce fac tinerii?

Într-o perioadă era o mișcare puternică în rândul tinerilor, un concurs de genul cine se uită cel mai puțin la televizor. Acum nu se mai discută prea mult despre asta, mai ales datorită faptului că mulți tineri și adolescenți au renunțat complet la televizor în România. Nu, asta nu înseamnă că nu mai consumă televiziune, entertaiment, doar că nu consumă ceea ce oferă televiziunile românești, se informează de pe internet, se uită la seriale străine, fac streaming.

Și cine îi poate condamna, când calitatea emisiunilor de la noi e jenantă (99%), iar majoritatea televiziunilor difuzează filme de acum 15 ani, cu pauze publicitare de 10 minute la fiecare 20 de minute de film? Nu mă credeți? Întrebați un adolescent de 15-16 ani când s-a uitat ultima dată la un film difuzat de o televiziune românească.

Și apropo de televiziunile românești, sunt foarte puternice cele 2 grafice publicate azi de Moise despre profilul telespectatorului român.

Televiziuni de știri

La orele de vârf vârsta medie a telespectatorilor români este între 51 și 56 de ani. Tinerii nu se uită la știri, poate și pentru că nu prea vezi știri, ci știri fabricate.

tv-stiri

Televiziuni generaliste

La orele de vârf cei mai tineri telespectatori au de la 42 de ani în sus.

tv-generaliste

Știți cine lipsește din graficele acestea? Tinerii, cei cu vârsta până în 40 de ani, adolescenții. Nu aș vrea să fiu în pielea unui manager de marketing pentru produse destinate adolescenților sau tinerilor (cosmetice, haine, credite pentru prima casă) care trebuie să explice șefilor de ce bagă ei bani buni pentru reclame în prime time la care se uită doar persoanele în vârstă. Sau poate știu ei mai bine.

Da șefu, știm că am promovat noul șampon cu sclipici pentru adolescente ușor de prostit în emisiunea lui Măruță, dar ce să facem, trebuia să aruncăm și noi banii pe TV, nu?

Nu mă înțelegeți greșit, puterea de cumpărare o au în continuare cei peste 40 de ani, televiziunea are în continuare influență prin reclame, dar trebuie să fii atent ce promovezi, prin ce canal și mai ales, cu ce costuri.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

2
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Dan
Vizitator

Perfect adevarat. Am televizor in camera si nu l.am mai pornit de la Craciun daca ma crezi. Pai de ce? Ce sa vad? Emisiuni de doi bani, toate botoxatele, filme de cand lumea fragmentate de publicitate?! Prefer telefonul si pc-ul pentru a ma informa, pentru a asculta muzica, pentru a vedea un film. E mai practic, mai rapid, imi pot selecta informatia etc etc

macanta
Vizitator

Asa e, eu ma uit doar pe Comedy central, nu butonez deloc telecomanda,doar deschid si inchid .