Cum programăm postările pe paginile de Facebook în 2019

Răspunsul pe scurt e că programăm postările pe Facebook tot mai greoi și este enervant. Dacă jobul vostru are ceva tangență cu social media probabil că ați descoperit ultimul bug de la Facebok, nu mai pot fi programate postările viitoare pe paginile de Facebook, imediat ce le scrieți. Unii zic că e bug, eu cred că au scos opțiunea deoarece vor să împingă administratorii de pagini către Facebook Creator Studio. În principiu acum aveți două opțiuni pentru programarea mesajelor, folosiți direct Creator Studio alegând pagina dorită sau scrieți mesajul pe pagină, îl salvați ca schiță, mergeți la schițe și îl programați de acolo. Știu, e enervant, dar e jucăria lor, nu a noastră.

Chestia asta cu programarea postărilor era utilă dacă voiai să nu te stresezi că uiți să pui un mesaj cu o anumită ocazie, le puneai pe toată săptămâna și gata. Ei bine, între timp trebuie să facem așa:

Sau așa:


Partea bună la Facebook Creator Studio (îl găsiți în Setări – Instrumente de Publicare) este că puteți programa de acolo și postările pentru conturile business de Instagram asociate paginilor de Facebook ale brandurilor. Dacă vă ocupați de mai mulți clienți cu pagini diferite e un lucru util, dar trebuie să conectați mai întâi conturile de Instagram (și să fie conturi business) la paginile de Facebook.

Evident, ne vom adapta, dacă vrem să fim prezenți pe Facebook, dar nu uitați ce vă tot zic, Facebook nu ne aparține. Un site actualizat la zi, un blog despre companie pe care să mai puneți 2-3 articole lunar, un newsletter trimis o dată pe lună clienților nu strică.

Recomandă prietenilor!
  • 65
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile