Puiul la sticla ft cartofii crocanti

Pentru ca m-am saturat sa ma uit la Papabun si sa salivez cu gandul la mancarurile care apar pe acolo, azi pun si eu o reteta simpla, cu un rezultat garantat 100%: Puiul la sticla.

Ideea de baza: se ia un pui din comert, din ala la punga. Se face rost de o sticla de bere (o cumparati plina si o goliti), modelul cu gatul lung. Se verifica aragazul, mai exact tava care ar trebui sa fie in dotarea standard, si cuptorul.
Luam puiul si il ungem cu margarina, piper, vegeta. Il tragem in sticla, care in prealabil este umpluta trei sferturi cu apa, si un sfert cu ulei si condimente (vegeta).
Punem apa in tava, putina margarina si ceva condimente. Bagam puiul la cuptor, si din cand in cand, mai stropim puiul, ajutandu-ne de o lingura, cu substanta din tava.
Cand puiul incepe sa se rumeneasca putin, adaugam in tava cartofii taiati, eventual mai completam cu apa, piper, vegeta si un pic de margarina.

Rezultatul il puteti vedea in continuare. Pregatiti-va papilele, sigur o sa salivati! 🙂

Bonus, un videoclip cu starul principal, puiul!



8 Comentarii

Știu că abia aștepti să îmi spui că nu am dreptate: