Razboiul intre Facebook si Google se duce acum pe contactele din Gmail

Sa spunem ca ti-ai facut cont de Facebook si nu ai nici un prieten adaugat (desi ma indoiesc, imediat ce apari in retea esti asaltat de cererile de prietenie). Totusi, sa spunem ca esti singur singurel.

Facebook iti propune imediat sa iti importe contactele din serviciile de email folosite in mod frecvent (Yahoo, Hotmail sau Gmail) si pe baza adreselor de email iti promite ca te vei umple de prieteni. La celelalte servicii e destul de simplu, dai import, introduci adresa de email si gata, Facebook verifica daca exista utilizatori pe Facebook cu acele adrese de email.

La Gmail totul e mult mai complicat. Google te avertizeaza ca urmeaza sa iti importi contactele intr-un site care nu te lasa sa exporti datele catre alte servicii, ceea ce e perfect adevarat. Facebook nu te lasa sa exporti datele despre prietenii tai pentru a le utiliza pe alte site-uri.

facebook google import

Asta e inca o dovada a competitiei intre Facebook si Google. Batalia se da acum intre informatiile pe care le detin despre utilizatori.

P.S: pentru cei care cred ca Google a cumparat/va cumpara Facebook: keep on dreaming.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
6 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
HaiPa

Nu e o “dovada a competitiei intre Facebook si Google”. Stiu ca suna frumos dar nu e toata povestea.
Facebook a folosit din antice timpuri serviciul de import de la gmail.
Google le-a cerut celor de la facebook sa faca si ei acelasi lucru pentru a putea beneficia si Google de anumite date, poate pentru a-l folosi in Google Buzz de exemplu. Facebook a zis nu asa ca Google a taiat macaroana.

HaiPa

Iar ma cert cu tine :)) Pana acum transferul de contacte se facea automat, adica facebook iti cerea userul si parola, se autentifica cu un script la gmail in locul tau, importa lista de adrese de email si apoi ti le arata tie. Deci facebook “citea” adresele de email automat. Chiar daca acum poti sa exporti tu manual adresele de email, nu stiu daca Facebook are inca pus un importator de adrese de email, intelegi? Deci nu numai ca facebook nu mai poate “citi” adresele, dar chiar daca ti le exporti tu manual, nu ai unde sa le importi. Ideea… Citește tot »

HaiPa

Pai asta inseamna de la caz la caz 🙂
Adica Google va decide in functie de fiecare site, la o analiza umana si nu dintr-un script, daca il blocheaza sau nu.

[…] This post was mentioned on Twitter by Marius Sescu, Dragota Emil. Dragota Emil said: RT : Pe blog: Razboiul intre Facebook si Google se duce acum pe contactele din Gmail http://ow.ly/19U7xt […]