fbpx

RCS&RDS si plata facturilor in avans

Din cate stiu eu, plata serviciilor in avans e ilegala nu?

Acum aproximativ trei luni, am schimbat furnizorul de Internet. Cum RDS-ul avea o oferta buna, cu trei luni abonament gratuit, si auzisem ca ofera viteze bune, reale, m-am dus la ei.

Toate bune si frumoase, numai ca in Ianuarie mi-a venit factura de platit, pentru…luna Ianuarie. Surpriza nu? Tin minte ca in toamna anul trecut, parca se daduse o lege care mentiona ca societatile nu mai au voie sa factureze servicii in avans.
Dar probabil, ii doare pe ei undeva de legea asta.

Sa nu ne intelegem gresit, deocamdata sunt multumit de Internet, am avut doar vreo trei caderi, de maxim 1 ora, iar la upload si download se comporta bine, chiar ajung la 1 Mbps! Dar totusi, nu sunt de acord sa platesc pentru un serviciu pe care inca nu l-am folosit!
Adica, daca ei se decid sa nu imi dea Internet in Ianuarie pentru vreo saptamana, eu am ramas cu factura platita in avans si cu buza umflata!
Sper sa nu fie cazul!

Bonus, ca tot suntem la capitolul mizerii din Romania, o poza de mare angajament din sediul RCS&RDS!

Stiu ca afara e noroi si ca aveti multi clienti, care stau la coada (si eu am stat la fel, ca sa va dau banii in avans), dar un mop si niste apa nu e greu de gasit, cred!

Recomandă

7 Comentarii

 1. Nu mai cer banii in avans, platesti factura pe ianuarie pana la sfarsitul lunii – cel putin in Bucuresti. E adevarat ca e o intreaga bulibaseala cu facturile, mie-mi vin cate 3-4 odata.
  Am renuntat de mult timp sa mai investighez care pe ce luna e, plus ca factura pe decembrie am platit-o acu’ vreo 2 zile si n-am ramas fara net.

  claus’a scris ultima data..’New spam in town

 2. La mine ajunge o facura la 2-3 luni si atunci platesc internetul. Nu mi l-au luat niciodata, asta pentru ca si ei stiu ca nu prea vin facturile. Am sunat la ei si mi-au zis ca firma de curierat e de vina. Cu plata facturilor in avans… ma indoiesc ca o sa se conformeze toti prea curand.

  Alexander’a scris ultima data..’Alabama, 1960

 3. mie imi vin doar vreo 3 facturi pe an si in toate sint restant desi platesc in avans cu 4-5 luni insa nu am avut nici o problema cu serviciul.Era sa uit nu va luati roming de la ZAPP ca nu merge niciunde in Europa eu am luat o teapa grozava cu ei .

 4. De ce nu te uiti si la SCADENTA facturii? Probabil au optat sa le trimita mai devreme tocmai pentru ca nu ajung la timp. Iti trimit factura pentru ianuarie in decembrie, dar e scadenta la 31 ianuarie. Daca tu nu stii sa citesti o factura, atunci asta e o alta problema. Si poate vrei sa spui “facturarea serviciilor in avans” este ilegala, nu plata lor. Daca eu am chef sa platesc in avans pe 3 ani, o sa ma bage la inchisoare? Ma indoiesc.

 5. Dana, ma refeream la plata serviciilor in avans, in sensul ca ei imi trimit o factura, cu o suma de platit, pentru un serviciu de care inca nu am beneficiat complet! E la fel ca atunci cand mergi intr-un restaurant, si ti se aduce nota de plata, inainte sa termini de mancat.
  Intelegi?
  Scadenta facturii era inainte de sfarsitul lunii.

 6. vrei sa spui inainte sa comanzi. ca este perfect legal sa ti se aduca nota inainte de a fi terminat de mancat (si imediat ce ai terminat, sa te dea afara).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *