Reclame video pe Facebook din iulie

Ultimele rapoarte financiare pentru Facebook nu arată prea bine, deci era doar o chestiune de timp până când vor insera și reclamele video în newsfeed-ul utilizatorilor. Oricum se discuta despre ele încă din 2009.

Reclamele video vor porni automat în newsfeed, singurul lucru bun este că reclamele nu vor avea sunetul activat din start, utilizatorii vor avea opțiunea de a porni sunetul, moment în care clipul va porni de la început.

Printre companiile care vor rula reclame la început se numără Unilever, Nestlé, Ford, American Express și Coca Cola. Prețul va fi în jur de 20 de dolari pentru o mie de vizualizări, iar reclamele vor fi limitate la maxim 15 secunde, câte 1 reclamă/brand de utilizator pe zi. Să ajungă la toți, vorba aia.

Articolul din Financial Times spune că există temeri conform cărora noile reclame ar afecta experiența utilizatorilor. Pe bune? Eu cred că vom asista la o scădere importantă a activității utilizatorilor pe site, dar la cât de lacom e Facebook după bani cred că li se va rupe lor dacă pierd 2-3% din utilizatori pentru a își atinge obiectivele financiare.

Oricum, eu nu văd cu ochi buni mișcarea asta. Știu că am mai spus că Facebook e tot mai orientată către branduri în defavoarea utilizatorilor, dar cred că ne apropiem de picătura care va umple paharul. MySpace era și el pe val, Hi5 la fel, iar acum sunt doar o amintire. E nevoie de un singur pas greșit, și cred că Facebook deja a făcut mai mulți.

În State adolescenții folosesc mai mult Tumblr, Instagram sau Snapchat deoarece Facebook li se pare demodat, plictisitor, cât va dura până când și adulții vor migra spre alte rețele sociale, sătui de reclame prea intruzive, irelevante?

Recomandă prietenilor!1
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Yamasha
Vizitator

nu doar ei sunt dupa brand, vezi google si tendintele pe care le urmeaza…internetul nu suna bine!!