Despre cât de proaste sunt reclamele TV la medicamente

Mă uitam pe la TV într-o seară, cât comutam între canalele TV cu desene animate, și mi-am dat seama că pauzele publicitare sunt pline de reclame la medicamente din astea homeopate. O mulțime de creme, unguente, plasturi și prafuri pentru diverse afecțiuni, reale sau nu. Și asta nu ar fi o problemă, dar reclamele respective sunt atât de proaste încât nu înțeleg cum ar cumpăra cineva produsul din cauza reclamei, din contră, cred că ajungi să îl eviți. Doar eu gândesc așa?

Pe de o parte e trist că vezi multe reclame TV la medicamente și puține la bănci, imobiliare, mașini, telecom, gadgeturi, asta de obicei se întâmplă când miroase a criză. Vorba aia, mâncăm mai puțin, nu mai cheltuim așa de mult, dar de sănătate tot trebuie să avem grijă.

Revenind la reclamele noastre inutile, oare se pune cineva seara în fața televizorului, vede reclama la Smikactiv și își notează în agendă pentru mâine, să nu uite să cumpere, pentru atunci când nu e momentul? Sau șosetele acelea exfoliante care aveau și reclame TV și ceva asociere cu influencerițe prin online, dă fuga gospodina la farmacie când vede reclama, ca să aibă și ea tălpile fine?

Înțeleg că nu e ușor să fii creativ când vinzi medicamente, dar totuși, chiar trebuie să faci reclame jenante, altfel nu le acceptă șefii? Care e faza? Știu, regula în advertising este că reclama trebuie să atragă atenția, dar se referă la atenție pozitivă, nu telespectatori care se miră ce jenantă a ajuns publicitatea TV și nu știu cum să schimbe canalul.

Hai, loviți-mă cu recomandările voastre, care e cea mai proastă reclamă văzută în ultima perioadă?

Recomandă prietenilor!
  • 32
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
8 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
ionut

a fost un domn de la udmr care a propus scoaterea reclamelor de pe sticla. Normal ca i-au dat cu flit, industria farma e tare si are oamenii manjiti.

ionut

cea mai ordinara e aia cu cei doi in pat si el are un cosmar. Ea, cu un accent mizerabil de moldoveanca, ii zice, vai, ai cosmar? dar dentistul te-a asigurat ca…Un accent mai ordinar intr-o reclama nu am prins si chiar nu rad de moldoveni, ci de tembelul care a bagat anti-talentul ala stricat intr-o reclama:)

Redux

Sa sti ca o seama chiar isi noteaza ce vad prin reclame. Vizita la bunica la tara, ma ia deoparte: “Am vazut o reclama la o crema ce face minuni la picioare dar numa’ de pe internetul ala al vostru merge comandata”. Imi da numele, gugalesc, si iata super-site: design de anii 2000 plin de CTA-uri: Cumpara acum, Doar azi 45% reducere, Pachet 2+1 gratis… Se pare ca totusi au clienti, altfel nu-mi explic bugetele de publicitate.

Costy

Nu fiți triști, ați văzut ce a pățit Stela Popescu de la “cea mai tare” farmacie.
Câteva femei cunoscute făceau reclame la tigăi care te “făceau să zbori” sau “fericit”, asta până au descoperit vibratorul care le face și mai fericite că au renunțat la publicitate.
Desigur e o glumă forțată, sper să nu ofensez.

Manu George

Personal mă dezgustă la maxim spoturile “străine” care sunt pur și simplu importate și dublate atât de prost încât nu li se potrivește lipsync-ul cu ceea ce auzi. Îmi transmite doar dezinteresul brand-ului față de mine, așa că îi ignor. Spotul la Smikactiv e ultima dezamăgire. Bine, asta dincolo de faptul că majoritatea spoturilor la TV nu au sens și le înțeleg doar cei ce le-au făcut :))

Daniel

Este cea ma i proasta decizie sa da-i voie la toti nesimtiti sa apara cu reclame la tv, este un prostexemplu si o proasta educatie. De aceea toata tara este impanzita de oameni inculti, agramati, si de o prostie bruta ,rara. Pana si cei care ar trebuii sa fie modele de urmat, sunt la fel de prosti. Avem nenumarate exemple din politica si din mediu de afaceri, oameni care ar trebuii sa faca mari eforturi pentru o exprimare clara, gramaticala, si cu dictie, nu ca la coada vacii sau a sapei. Pana si la unguri reclamele sunt doar vizuale si… Citește tot »