fbpx

Redd’s – originile unei beri fără gust amărui

Cu vreo lună în urmă Ursus Breweries a lansat pe piața românească Redd’s Cranberry, o bere cu aromă de merișoare, care va fi disponibilă în ediție limitată, până în decembrie. Bine, eu cred că dacă berea va avea succes, și se pare că are, ea va fi produsă în continuare, dar asta e altă poveste.
Când a apărut berea am testat-o și eu de curiozitate. Nu am fost extraordinar de încântat, mi se pare un fel de suc cu o ușoară aromă de bere, deși alcoolul ar fi de 4%. În fond, mie îmi plac berile brune, cele nefiltrate, ba chiar și blondele, dar să aibă gustul amărui, specific. Am fost surprins însă când doamna mea și mai multe prietene au zis că le place Redd’s Cranberry, de aia spun că va avea succes.

Țin minte că atunci când a apărut Redd’s Fresh cu lămâie pe piața românească nu credeam că va prinde la români. În fond, cine ar vrea o bere care să nu aibă gust a bere? Ei bine, m-am înșelat, cei de la Ursus știu bine ce fac, ba chiar și eu o comandam uneori, mai ales seara, după alte câteva beri mai tari. În Polonia, locul unde brandul Redd’s a fost lansat prima oară de către SABMiller (grupul din care face parte și Ursus Breweries) berea deține peste 50% din piața berilor aromate, deci e pe primul loc. Nu știu date despre România, dar s-ar putea și la noi să aibă o cotă mare de piață.

Ce am uitat să zic este că deși brandul Redd’s a fost lansat în Polonia, originile berii sunt ceva mai exotice, chiar africane, deoarece SABMiller operează și în Africa. Prima campanie TV din Polonia chiar a pus accent pe originile berii, la noi a fost din start promovată ca o bere aromată, ușoară, destinată femeilor.

De unde a plecat articolul ăsta? Ursus mi-a trimis azi dimineață un pachet frumos ambalat cu Redd’s Cranberry. Berea a ajuns deja în frigider, așteaptă să fie savurată de către Mihaela. Eu în schimb m-am documentat puțin, vorba aia, trebuie să știi ce bei. Cât despre piața țintă, cred că berea asta ne rezolvă nouă bărbaților o mare problemă, atunci când persoana iubită spune că ar vrea și ea o bere, dar nu poate să o termine toată, deci va bea din berea noastră. Îi putem recomanda un Redd’s. nu?

Doamnelor (poate și domnilor), ați încercat berea asta? Cum vi s-a părut?

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *